Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID19 tablosunu açıkladı. 22 Ekim Cuma gününün verilerine göre, 363 bin 553 test yapıldı.
YENİ VAKA SAYISI 28 BİNİN ÜSTÜNDE
Güncel verilere göre, 28 bin 192 yeni vaka tespit edilirken, 228 kişi hayatını kaybetti. Tabloya göre, son 24 saatte, 30 bin 302 kişi sağlığına kavuştu.
İŞTE YENİ VAKALARIN 19 YAŞ VE ALTINA ORANI
Güncel corona virüsü verilerini sosyal medya hesabından değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “1 ayın verilerine göre; yeni vakaların %1,38'i 04 yaş, %4,86'sı 59 yaş, %16,24'ü 1014 yaş, %12,94'ü 1519 yaş grubundan. Buna göre, 19 yaş ve altının vakalar içindeki oranı %35,42. Fakat virüs, bu grupta genel olarak soruna yol açmıyor. Büyüklerimiz dikkatli olmalı” bilgilerini paylaştı.

AŞILAMADA SON DURUM
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşısını olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye’de 2’nci doz aşı yapılma oranı yüzde 77.27 oldu. 1’nci doz uygulanma oranı yüzde 88.79 olurken, uygulanan 1, 2 ve 3’üncü doz aşı toplamı 115 milyon 40 bin 699'a yükseldi.
Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 81.9 ile Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu'yu Muğla, Kırklareli, Amasya, Çanakkale, Eskişehir, Osmaniye, Balıkesir, Edirne ve Burdur takip etti.
Bakanlığın tablosuna göre yüzde 51.8 ile Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı, Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Mardin, Bingöl, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.
DÜN 198 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Bakanlığın açıkladığı 21 Ekim Perşembe gününe ait verilere göre, 28 bin 465 vaka tespit edilirken 198 kişi hayatını kaybetmişti. Dün, 362 bin 213 test yapılmış ve 29 bin 160 kişi sağlığına kavuşmuştu.

Utanç fotoğrafı! Selçuk Kozağaçlı, babasının cenaze törenine kelepçeli götürüldü338 izlenme
CHP’li RTÜK üyesi Taşçı: İnternetin başına sansür çuvalı geçiriliyor182 izlenme
Ünlü sosyal güvenlik uzmanının paylaşımı EYT’lilerde panik yarattı: "8-10 ayı bulabilir"59 izlenme
Başkentin göbeğinde skandal: Fuhuşa zorlanan kadınlar SGK'lı bile yapılmış!28 izlenme
AKP'li başkan makam sahibi olmanın formülünü verdi! 'Bizim dönemimizde makam sahibi olmak için bir imam hatipli olacaksın bir de Trabzonlu!'45 izlenme
AKP'den istifa edip CHP'ye katıldılar! Rozetlerini Kemal Kılıçdaroğlu taktı55 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Hasta sayısı 351.413’e, can kaybı 9.445’e yükseldi!58 izlenme
İmtiyazlı ailenin diplomatı ikinci kez büyükelçi yapıldı30 izlenme
Kartalkaya faciasında hayatını kaybeden anne-kızın kahreden videosu! ‘Böyle gittik, dönmemize izin vermediler’
Büyük skandal: Türk vatandaşlığı rüşvet pazarında!
Sanayiciler Erdoğan’a seslendi: "Mehmet Şimşek’i değiştir"
3 iş insanını Cunda Adası'nda şoke eden olay! Erkek oldukları için restorana giremediler