Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, gelen ihbarlar ve artan şikâyetler üzerine başlattığı gizli soruşturma, Ankara2da kapsamlı bir fuhuş operasyonu yapıldı. Soruşturma, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği tarafından yürütüldü.
Çankaya’da “night club” ve “telebar” adı altında faaliyet gösteren 11 işletme, 4 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alındı. CMK 135 kapsamında alınan kararlarla yapılan izlemelerde, ekipler müşteri gibi mekanlara girerek fuhşa aracılık eden şüphelileri tespit etti. Gizli kamera kayıtlarında, kadınların “masaya oturma” bahanesiyle müşterilerle tanıştırıldığı ve daha sonra ücret karşılığı otellere götürüldüğü belirlendi.
Sabah'ta yer alan habere göre, mağdur kadınların ifadelerinde, işletme sahipleri ve yöneticilerin fuhşa zorlamak için baskı kurduğu ortaya çıktı. Kadınlar, müşteriyle gitmeyi reddettiklerinde işten çıkarılmakla tehdit edildiklerini, fuhuş için telefonla çağrıldıklarını ve kazançtan komisyon alındığını anlattı. Sadece kons yapmak isteyen bazı kadınların ise “Bu iş böyle yürür” denilerek zorlandığı belirtildi.

İfadelerde, şef garsonlar ve işletme yöneticilerinin organize şekilde hareket ederek kadınlar üzerinden haksız kazanç sağladığı vurgulandı. Fuhuşa giden kadınlardan düzenli komisyon alındığı, şikâyet etmelerinin engellendiği ve bazı mekanlarda cinsel taciz yaşandığı kaydedildi.
Soruşturmada, bazı kadınların SGK’lı çalışan gibi gösterildiği, ancak fiilen fuhşa zorlandığı tespit edildi. Müşterilerin mekanlarda kadınlarla tanıştırıldığı ve bu sistem üzerinden kazanç elde edildiği belirlendi.
Operasyon kapsamında 81 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan 60’ı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Faaliyetleri durdurulan 11 işletmeden, fuhşa sürüklendiği belirlenen 64 kadın kurtarılarak ifadeleri alındı.
İktidar, binlerce ağaç ve endemik bitkinin bulunduğu alanı talan ederek millet bahçesi yapacak27 izlenme
KYK yurtlarında kalan öğrenciler isyan etti21 izlenme
AKP'liler ısrarla, karanlık işlerin ortaya döküldüğü Zarrab davasını milli mesele yapmaya uğraşıyor!384 izlenme
Milyonlarca kişi boşuna ödüyor18 izlenme
Yılmaz Özdil'den Erdoğan'a tarihi yanıt geldi!46 izlenme
AKP'li belediye parayı bitcoin'de batırdı!6 izlenme
AKP'li eski Sağlık Bakanı "Kurumlar belirli gruplara teslim edilmemeli, bunların bedelini millet ödüyor!"41 izlenme
Adıyaman’da tarihi sevinç! CHP adayı büyük farkla kazandı, halk sokaklara döküldü49 izlenme
İran'da bir kadın, "Başörtünü düzelt yoksa seni tutuklatırım" diyen adamı rezil etti !
Başkan Büyükerşen: Önümüze duvar örüldü!
FETÖ üyeliğinden yargılanan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir beraat etti!
Ali Erbaş’tan yoksulluk itirafı: "Almış olduğu 2 kiloluk kurban etini kurutup toz haline getiren ve aylarca onun tozunu yemeklerine katan milyonlarca insan var. Bunu görmezden gelmek bize yakışmaz"