Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin günlük COVID19 tablosunu açıkladı. 18 Aralık verilerine göre, 342 bin 183 test yapıldı.
Son 24 saatte, 17 bin 664 yeni vaka tespit edildi. 25 bin 568 kişi de sağlığına kavuşurken corona nedeniyle bugün 191 kişi hayatını kaybetti.
BAKAN KOCA’DAN UYARI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Salgının ülkemizdeki seyrini bizler belirleyeceğiz. Birlikte aşı ile korunup tedbirlere uyarak kayıplarımızı azaltacağız. Yok saymakla virüs yok olmuyor ama tedbir ve aşı ile yok olacak. Hatırlatma dozunu ihmal etmeyin” dedi.
AŞILAMADA İLK SIRADA HANGİ ŞEHİR VAR?
Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Ordu'yu Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın takip etti.
EN DÜŞÜK AŞILAMA ŞANLIURFA'DA
Bakanlığın tablosuna göre Türkiye’de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt takip etti.
DÜN VAKA VE VEFAT SAYISI KAÇTI?
Bakanlığın 17 Aralık verilerine göre, dün 354 bin 857 test yapılmıştı. Dün, 18 bin 141 vaka tespit edilirken, 190 kişi hayatını kaybetmiş ve 24 bin 245 kişi sağlığına kavuşmuştu.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bugunkuvefatvevakasayisikacsaglikbakanikocaacikladi6835424/
Bir Cumhuriyet öğretmeni87 izlenme
Vatandaş sokak ortasında ülkenin haline böyle isyan etti 'Böyle bir adalet mi var hukuk mu var!'35 izlenme
Türkiye Varlık Fonu 1,25 milyar euro borçlandı!77 izlenme
Rasim Ozan Kütahyalı serbest bırakıldı, verdiği ifade de ortaya çıktı34 izlenme
Ayşe Ateş’ten Sinan Ateş davası kararı sonrası ilk açıklama28 izlenme
CHP ‘128 milyar dolar’ için TBMM’de genel görüşme isteyecek!44 izlenme
Güney Koreli fenomene Kadıköy'de tacize kelepçe! Şüpheli erkek tutuklandı, ifadesi ortaya çıktı14 izlenme
Kayseri'de Özgür Suriye Ordusu bayrağı açtılar, polis müdahale etti!33 izlenme
Batman Tabipler Odası'ndan önemli açıklama: Yoğun bakımda yer yok!
‘6 yaşında çocukla evlenilebilir' sözlerini protesto ettiği için yargıç karşısına çıktı!
Sedat Peker'den Cevheri Güven açıklaması "Video çekme şansı bulursam..."
Atatürk ve İnönü’den sonra Lütfü Kırdar’ı da sildiler!