Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 31 Mart yerel seçimlerinden önce AKP Kırşehir İl Başkanlığı ziyaretinde "emeklilere özel indirimler" geleceğini açıklamıştı. Işıkhan, "Emeklilerimizin yaşam kalitesini artıracak, fiziksel ve ruhsal sağlık, sosyal ve kültürel yönden zenginleştirecek birçok çalışmayı, emekliler yılı kapsamında hayata geçiriyoruz" demişti.
Işıkhan, "PTT AVM'de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde, Türk Hava Yolları'nda, TCDD'de, GSM operatörlerinde, sinema ve tiyatrolarda, PTT Kargo'da emeklilere özel indirimler ve kampanyalar başlatacağız.
Ayrıca Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinde ve giyim mağazalarında emeklilere özel indirimler sağlayacağız. Belediyeler Birliği ile protokol yaparak emeklilerimizin kültür turlarıyla ücretsiz olarak Türkiye'yi şehir şehir dolaşmalarının temellerini atacağız. Bunun gibi emeklilerimize imtiyaz sağlayan birçok uygulamayı emekliler yılı kapsamında günbegün kamuoyuyla paylaşacağız" siye konuşmuştu.
Yerel seçimler de bitti, AKP seçimde hezimete uğradı. Işıkhan'ın bu açıklamalarına ilişkin henüz somut bir adım atılmadı.
Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, duruma tepkji gösterdi. Tezel, "Hani yemediler diye emeklilere büyük indirim diye yuttururuz dediğiniz indirimler nerede?" diye sordu.
halktv.com.tr
İsrail Dışişleri Bakanı’ndan çarpıcı sözler: "Erdoğan'ın ailesinden bazı kişiler..."255 izlenme
41 ilin valisi değişti, tepki çeken isim merkeze çekildi!116 izlenme
Sadece 630 mevsimlik işçi alınacak ÇAYKUR'a rekor başvuru!75 izlenme
Ekrem İmamoğlu’ndan bina kaçırmışlar !!!121 izlenme
Türkiye'de 600 bin öğretmen adayı yıllardır atama beklerken, iktidara yakın 75 bin öğretmene zam yapıldı39 izlenme
Özlem Çerçioğlu şantaja resmen boyun eğmiş! CHP Aydın milletvekili Süleyman Bülbül o diyaloğu anlattı24 izlenme
Türk Dünyası Vakfı’na ‘Göç Müzesi’ olması için devredilmişti 'TÜGVA Kıraathanesi' tabelası asıldı45 izlenme
İşsizlik cinneti: Eşini ve 3 yaşındaki çocuğunu öldürüp intihar etti55 izlenme