ABD Senatosu Türkiye'ye F35 savaş uçağı teslimatının geçici olarak durdurulmasının da yer aldığı savunma harcamaları yasa tasarısını onayladı. Tasarı ABD Başkanı Trump'ın onayının ardından yasalaşacak.
ABD Senatosu, Türkiye'ye F35 savaş uçaklarının teslimatını geçici olarak durduran yasa tasarısını onayladı.
716 milyar dolarlık 2019 savunma harcamaları yasa tasarısı senatoda 87 kabul oyuna karşılık 10 ret oyuyla onaylandı. Tasarı Temsilciler Meclisi'ndeki oylamada da kabul edilmişti.
Tasarıda, Türkiye'ye F35 yeni nesil savaş uçağı teslimatının geçici olarak durdurulması da yer alıyor.
ABD Kongresi'nin her iki kanadında da onaylanan tasarının yasalaşması için Başkan Donald Trump tarafından imzalanması gerekiyor.
Tasarının Türkiye'ye yeni nesil F35 savaş uçaklarının teslimatıyla ilgili bölümünde, ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) tasarının yasalaşmasından sonra 90 gün içerisinde TürkiyeABD ilişkilerine yönelik bir rapor hazırlaması talep ediliyor. Pentagon'un raporu Kongre'ye sunuluncaya kadar F35'lerin Türkiye'ye teslimatının durdurulması isteniyor.
http://haber.sol.org.tr/dunya/f35lerinturkiyeyeteslimatinidurdurantasariabdsenatosundangecti244428
AKP'li Mehmet Metiner: "Hükümetin Öcalan ile görüşmesinde sakınca bulmam"30 izlenme
Esenyurt kayyumundan İBB hizmetine çöküş! İBB'nin ücretsiz ders atölyesini kapatmıştı8 izlenme
İmamoğlu’ndan Boğaz yönetmeliği açıklaması: Boğazlarında kalır…153 izlenme
Arınç: Gelişmelere bakılırsa parti kuracaklar gibi87 izlenme
Kahramanlara son veda144 izlenme
Akbelen'de köylü kadın karşısında duran jandarmaya tek başına direndi39 izlenme
Hakem Halil Umut Meler, Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'nu saldırıyı "kışkırtmakla" suçladı28 izlenme
Kredi kartı borçları: "Asgari ödeme" yapanlara uyarı27 izlenme
AKP'li seçmenden Erdoğan'a çok sert 'çay atma' tepkisi! 'Biraz utansınlar, hangi yüzle çıkacaklar milletin içine?'
Nevşin Mengü, kendisini tehdit eden Melih Gökçek'e yanıt verdi! "Eski belediye başkanı, yeni trol"
Atatürk ve cumhuriyet düşmanı İmam Halil Konakçı'nın polis korumasıyla gezdiği ortaya çıktı!
İBB’nin 'kurban bağışı' kampanyası rekor kırdı!