ABD Senatosu Türkiye'ye F35 savaş uçağı teslimatının geçici olarak durdurulmasının da yer aldığı savunma harcamaları yasa tasarısını onayladı. Tasarı ABD Başkanı Trump'ın onayının ardından yasalaşacak.
ABD Senatosu, Türkiye'ye F35 savaş uçaklarının teslimatını geçici olarak durduran yasa tasarısını onayladı.
716 milyar dolarlık 2019 savunma harcamaları yasa tasarısı senatoda 87 kabul oyuna karşılık 10 ret oyuyla onaylandı. Tasarı Temsilciler Meclisi'ndeki oylamada da kabul edilmişti.
Tasarıda, Türkiye'ye F35 yeni nesil savaş uçağı teslimatının geçici olarak durdurulması da yer alıyor.
ABD Kongresi'nin her iki kanadında da onaylanan tasarının yasalaşması için Başkan Donald Trump tarafından imzalanması gerekiyor.
Tasarının Türkiye'ye yeni nesil F35 savaş uçaklarının teslimatıyla ilgili bölümünde, ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) tasarının yasalaşmasından sonra 90 gün içerisinde TürkiyeABD ilişkilerine yönelik bir rapor hazırlaması talep ediliyor. Pentagon'un raporu Kongre'ye sunuluncaya kadar F35'lerin Türkiye'ye teslimatının durdurulması isteniyor.
http://haber.sol.org.tr/dunya/f35lerinturkiyeyeteslimatinidurdurantasariabdsenatosundangecti244428
Erdoğan'dan seçim mesajı: 28 Mayıs seçimlerinden galip çıkacağız, tarihi bir başarıya imza atacağız21 izlenme
Yeniden Refah’ın seçim pankartı kurşunlandı27 izlenme
Kanun bir gecede değişti, orman yangınları başladı!35 izlenme
A Haber'in çirkin provokasyonuna CHP'li Özel'den cevap: Hesabı sorulur67 izlenme
Ocak ayında emekli maaşları eksik yatacak17 izlenme
YKS velisi, Katarlı öğrencilere verilen 'sınavsız eğitim hakkı' ile ilgili konuşunca Habertürk muhabiri mikrofunu çekti!57 izlenme
Sağlık Bakanlığı corona verilerini açıkladı: Vaka sayısı 311.455’e, can kaybı da 7.858’e yükseldi!104 izlenme
İsrail polisi, paylaşımlarından dolayı Filistinli şarkıcı Dellal Ebu Amine'yi gözaltına aldı27 izlenme