Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Tank Palet Fabrikası’nın Katar’a satılmasının söz konusu olmadığını sadece işletme hakkının verildiğini bildirdi. Güler, “yeni yetenekler kazanılması maksadıyla” firma tarafından 25 yıl boyunca fabrikaya yatırım yapılacağını kaydetti.
Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır’ın haberine göre, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’yla ilgili sorular dile getirdi. Aygun, “Sakarya Tank Palet Fabrikası’nı gittik, peşkeş çektik Katar’a bugüne kadar ortada birşey yok” dedi. Bakan Güler, Aygun’un iddialarına yazılı yanıt verdi.
Güler, fabrikanın satılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını belirterek, “Mülkiyeti bakanlığımızda kalmak üzere, çalışan işçilerimizin her türlü özlük hakları korunarak sadece fabrikanın işletilmesi hakkı verilmiştir. Fabrikanın arazisi, taşınmazları, tezgâh ve ekipmanları ile fikri ve sınai mülkiyet hakları gibi fabrikaya ait tüm varlıklar devlet mülkiyetindedir” dedi.
‘İDDİALAR YARGIDA’
Fabrikanın tüm faaliyetlerinin bakanlığın denetiminde ve kontrolünde olduğuna işaret eden Güler, şöyle devam etti: “Ayrıca fabrikanın imkân ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve yeni yetenekler kazanılması maksadıyla bakanlığımıza herhangi bir ek yük getirmeden firma tarafından 25 yıl boyunca fabrikada ihtiyaç duyulacak tüm yenileme yatırımları gerçekleştirilecek, kapasite geliştirmeye yönelik olarak bakanlığımız kontrolünde ilave yatırımlar yapılacaktır.”
Güler, fabrikaya ilişkin tüm iddiaların yargıya intikal ettiğini, yargı mercilerince değerlendirmelerin yapıldığını da bildirdi.
‘FABRİKA GERİYE GİTTİ’
Bakan Güler’in yanıtını değerlendiren CHP’li Aygun, fabrikanın işletme hakkının Katar’a verilmesinin büyük bir hata olduğunu söyledi. Aygun, “Kaybettiğimiz zaman, yapılmayan her tank milletimize ve devletimize en büyük yüktür. Aradan geçen süre içinde hiçbir yatırım yapılmadığı gibi fabrika geriye gitmiştir” dedi. Yanıtta Tank Palet Fabrikası’na “yeni yetenek kazandırmaktan” bahsedildiğine dikkat çeken Aygun, “Katar bize ne yetenek kazandıracak?” sorusunu yöneltti.
Yeniçağ
Apo, esas duruşta dinledi, beş dakikada kabul etti17 izlenme
Erdoğan'ın bir imzasıyla 3 bin 200 futbol sahası kadar alan ormanlık vasfından çıkarıldı30 izlenme
İşte bugün seçim olsa AKP yüzde kaç oy alacak?576 izlenme
Asgari Ücret İnisiyatifi: "Asgari ücret sadece nefes alabilmek için belirlenen ücret oldu"13 izlenme
Ayşe Barım için tahliye kararı14 izlenme
Silivri'de inşaatta çalışan 15 yaşındaki çocuk 6. kattan düşerek hayatını kaybetti.32 izlenme
“MİT’e alacağız” yalanıyla liseli kıza istismarda bulunmuşlardı, müdürden imam nikahı itirafı31 izlenme
40 milyar liralık ihtiyaç akçesi aktarıldı, açık yine de 68 milyar lira!109 izlenme
AKP'li meclis üyesi "Muhalefete yönelik baskıların artması nedeniyle" diyerek AKP'den istifa etti
AKP'li belediye başkanından 'imarda rant' itirafı! "Fakir, fukaranın parasını veriyorum"
Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında beraat kararı!
Okullar camiye dönüştürülüyor!