AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Habertürk’te gündeme dair soruları yanıtladı.
MHP lideri Bahçeli’nin emekliler için “Teklifimiz şudur: 8 bin 77 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır” çıkışıyla ilgili Güler, şu ifadeleri kullandı;
Memur emeklilerimizin refah payı, enflasyon farkı. Aynı zamanda SSK ve BAĞKUR emeklilerine ödenecek oranları açıkladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatı oldu.
Çalışma Bakanımız, Maliye ve Hazine Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Yardımcımızın çalışması oldu. Yüzde 25 zam uygulanması noktasında karar oluştu.
Mevcut önergemizi verdik ve maddeleşti. Memur emeklilerimize yaklaşık yüzde 25’e çıktık. SSK ve BAĞKUR için de öyle aynı zamanda.
ÇOK TALEP GELDİ
Bize de çok sayıda itirazlar ve talepler geldi. Oransal manada beklentinin daha fazla olduğunu söylediler. Mümkündür, bu manada çalışanlarımızın özellikle enflasyona ezdirilmesi, özlük haklarının artırılması noktasında çabamız olacaktır.
Ancak bütçe imkanları dediğimiz denge var. Belli noktalarda tasarrufta bulunarak farklı kalemler oluşturulmak suretiyle fazla verilmesini biz de arzu ederiz.
Çok ciddi bir çaba sarf edildi. Bunların ekonomik büyüklüğü ve bütçeye getireceği yükle beraber. Bizim halihazırda ek bütçemiz vardı. Ek bütçe bugün kabul edildi.
“GAYRETİMİZ OLACAK”
Orada yaklaşık 500 milyar TL’ye yakın harcamanın AFAD başkanlığımıza verildiğini görüyoruz. Yaklaşık 300 milyar TL’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı’na verildiğini görüyoruz.
Elbette bu manada bu gayreti ve çabayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde ekonomik imkanları artırma noktasında çabamız devam edecektir.
Yeniçağ
Üniversitelilere verilecek ücretsiz internetin detayları ortaya çıktı!22 izlenme
Diyanet, Türkleri Suudilere ihbar etti28 izlenme
Tokat'ta CRS Şık Makas Tekstil Fabrikası’nda 1300 işçi işten atıldı: "Direneceğiz"39 izlenme
Euro Bölgesi enflasyonu 6. ayda da rekor kırmaya devam ediyor33 izlenme
İlaç sektöründe korkutan rakam: 100’e yakın ilaç Türkiye pazarından çekildi!87 izlenme
Cumhurbaşkanı Başdanışmanından NATO üyeliği ile ilgili çarpıcı açıklama!33 izlenme
Flaş teklif AKP'den geldi! Parsel parsel satış dönemi araştırılacak!97 izlenme
Ünlü iş adamı ekonomik krizden çıkamadı: Mektup bırakıp intihar etti19 izlenme
Özgür Özel gülmekten konuşamadı 'diploma davası'nda yaşananları anlattı! Meğer Erdoğan'ın avukatı...
Dünya basınında Bakan Şimşek ve Hafize Gaye Erkan: Yatırımcılar ekonomik değişimlere olumlu tepki verdi
ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın 'Hiçbir çocuk üşümesin' diyerek başlattığı destek sürüyor: 180 bin aileye doğal gaz ödemesi desteği yapıldı!
Abdurrahman Tutdere: "Şu an Adıyaman yas yerine döndü. 6 Şubat'taki matem havası bir kez daha bu kentin üzerine düştü”