Batı Şeria’da İsrail askeri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi İygi için Aydın’ın Didim ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Didim Merkezi Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Eygi’nin cenazesi, Didim Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da mezarlıktaki define katıldı.
Kurtulmuş ve Yılmaz, mezarlıktan ayrılırken TİP üyesi bir grup ”Hamaseti bırak, ticareti kes”, ”Ticareti yapanlar, İsrail’e tapanlar” sloganları attı.
TİP Parti Meclisi Üyesi Foti Benlisoy burada yaptığı konuşmada, İsrail ile dolaylı ve doğrudan ticari ilişkilerin sona erdirilmesi çağrısında bulunarak, “İsrail ile bütün siyasi, diplomatik, ticari ilişkileri kesin. Dolaylı ticareti de kesin. İsrail’e giden petrole aracılık etmekten vazgeçin. Dolayısıyla da İsrail’in savaş makinesine akan petrolü durdurun diyoruz. Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Ayşenur Ezgi’yi de asla unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.
Kaynak: TELE1
AKP’li baba ve solcu oğlunun asgari ücret tartışması !
AKP’nin rekor oy aldığı şehirde ekmeğe dev zam
Atatürk Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk konuşmasında neler söyledi?
Narin Güran soruşturması yeni bir boyut kazandı! Amca olay günü 5 kez kimi aradı?
AKM arazisine inşa edilen millet bahçesine para dayanmadı
Sosyal medya bu sözleri konuşuyor! 'Sen kimsin kardeşim Atatürk müsün? Bu millete ne yaptın? Tek isteğim insan gibi yaşamak!'
Teleferik projesi için 69 bin metrekare orman tahrip edilecek!
İstanbul’da 198 kişi tutuklandı
Savcı İmamoğlu'na "Had bildiririz" demişti: Bakanlıktan açıklama geldi