Cumhurbaşkanlığı tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine Muhsin Şentürk’ün seçilmesine dair karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
Resmi Gezete'de yer alan karara göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin milletvekilliği düşürülen Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararına uymayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Başkanı Muhsin Şentürk'ü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na seçti.
Yargıtay Başkanlığı için uzun süre aday olan Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, adaylıktan çekilmiş ve Başsavcılık için aday olacağını duyurmuştu. Şentürk'ün başkanlık seçimlerinde halen başkan olan adaylardan Mehmet Akarca'yı destekleyeceği, buna karşılık kendisinin de Başsavcı olarak seçileceği ileri sürülmüştü ancak Yargıtay Başkanlığı'na 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez seçilmişti.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in 4 Haziran 2024’te 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı adaylarının belirlenmesi için Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nda seçim yapılmıştı.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı için en çok oyu alan beş adayın ismi sıralı liste halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmuştu. Buna göre, 5.Ceza Dairesi Başkanı Yaşar Şimşek 86 oy ile en çok oy alan isim olurken onu sırayla 77 oy ile 3.Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk, 56 oy ile 3. Ceza Daire Başkanvekili Hakan Yüksel, 33 oy ile 7. Hukuk Dairesi Üyesi Mustafa Erol, 31 oy ile 2.Ceza Dairesi Başkanı Yusuf Kuzu yer almıştı. İkinci sırada yer alan Muhsin Şentürk, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na seçildi.
BirGün
Sakarya’daki büyükbaş hayvan ölümleri başladı! Vatandaş büyük panik içerisinde!112 izlenme
Davetli ihalenin faturası ortaya çıktı!63 izlenme
İYİ Partili 5 vekil AKP ile görüşüyor iddiası34 izlenme
MHP’li iş insanı için ihale oyunu27 izlenme
Yahşihan’da AKP’li belediyenin eski imar müdürünün mal varlığı belediyenin bütçesinin 4,5 katı!10 izlenme
Minguzzi davasının seyrini değiştirecek gelişme! Sanığın ceza ehliyet raporu çıktı29 izlenme
128 milyar dolar skandalında süper kâr! "Kimler aldı?"64 izlenme
Ensar Vakfı’na mahkeme ‘dur’ dedi53 izlenme
Açlık sınırı 10 bin liraya yaklaştı, yoksulluk sınırı 26 bin 994 lirayı buldu
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’ın '100 yıllık narkoz' sözlerine Sinan Meydan'dan sert tepki
Bakan yardımcısının üç maaş aldığı ortaya çıktı!
Biz nasıl bir ülkede yaşıyoruz? Üniversiteli F.A.'nın yardım çığlığı! Tecavüz anlarını kaydedip şantaj yaptılar