Halk ekonomik krizin pençesinde geçim mücadelesi verirken kamu ihaleleriyle yandaşlar zengin ediliyor. Bir ihale oyunu daha Kamu İhale Kurulu’nun kararıyla ortaya çıktı.
Marmara Üniversitesi, 13 Haziran 2024 tarihinde “Marmara Üniversitesi Yemekhanelerine 1 Temmuz 202430 Haziran 2025 Tarihleri Arasında 1 milyon 400 bin Adet Malzeme Dahil 4 Kap Yemek Hizmeti Alımı” adı altında bir ihale düzenledi.
32 firmanın doküman satın aldığı ihaleye 10 firma katıldı. Bu 10 şirketten de sadece üçünün teklifi geçerli sayıldı. 5 Temmuz tarihinde de ihale 117 milyon 600 bin TL teklif veren Katmışlar Yemek ile Şantad Gıda iş ortaklığına verildi.
Milyonlarca liralık ihale bir başka şirket tarafından Kamu İhale Kurulu’na şikâyet edildi. Yapılan incelemede, üniversitenin ihale şartnamesine şirketlerin günlük en az 10 bin öğün yemek üretim kapasitesi olması gerektiği maddesine yer verdiği belirlendi. Ancak günlük 5 bin 600 öğün yemek alınacağı için üniversitenin en az 10 bin öğün yemek üretim kapasitesi şartı ile diğer şirketlerin ihaleye katılımını engellediği tespit edildi. Kamu ihale kurulu oy birliğiyle ihalenin iptal edilmesi gerektiğine karar verdi.
Usulsüzlük yapılarak milyonlarca liralık ihalenin verildiği iş ortaklığına yer alan Şantad Gıda ise eski MHP Körfez İlçe Başkan Yardımcısı Ömer Şan’a ait. Sosyal medya hesabında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile fotoğrafının yer aldığı görülen Şan’ın kamudan aldığı 73 ihalenin toplam bedeli ise 478 milyon TL’yi buluyor.
BirGün
Gülşen hakkında tutuklama talep eden savcı hakkında çarpıcı detaylar!61 izlenme
Deprem sonrası HES felaketi uyarısı41 izlenme
Corona virüslü kadın nişana katıldı, 45 kişiye test yapıldı!46 izlenme
Cem Küçük'ün 'blöf yapıyor' demesinin ardından Sedat Peker'e yakın bir adres yayınlamıştı: Yüzleri beyinle kapatılan iki kişi kim?502 izlenme
Sokak röportajında konuşan genç kız cehaletiyle herkesi hayrete düşürdü! "Türkçeyi Atatürk oluşturdu"46 izlenme
AKP’nin Meclis’e sunduğu torbadan ‘güvencesizlik’ çıktı56 izlenme
CHP'li Özgür Özel: "En çıldırtacak adayı açıklayacağız"592 izlenme
Canan Kaftancıoğlu hakkındaki iddianameye kabul!43 izlenme
İsim vererek ‘Cambridge Analytica’ uyarısı yapmıştı, Fahrettin Altun'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt geldi
Bakan Özhaseki’den depremzedelerle ilgili tepki çeken sözler! "Ölüsü yoksa 'Yıkıldığı iyi olmuş, mis gibi villa verdiniz' diyor"
CHP'li vekil Teoman Sancar'ın sorusuna gelen cevap gizlenen gerçeği ortaya çıkardı! İşte 2020'de kepenk kapatan esnaf sayısı!
İnanıp inanmamak serbest! Büyümede dünya rekoru kırdık!