Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla bilinen ve yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalanan mafya lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni detaylar ortaua çıktı.
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, ilk duruşması 15 Nisan'da görülecek dava öncesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan dikkat çeken bir başvuru geldi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaplan'ın tutuklandığı dönemde avukatlığını yapan Fatih Atalay için yaptığı incelemede dikkat çeken tespitlere ulaştı.
Savcılık, Fatih Atalay’ın o dönem yargıdaki nüfuzunu kullanarak Kaplan soruşturmasına müdahale ettiği ve yargıyı etkilemeye çalıştığı yönünde bulgular elde etti. Bulgulara ilişkin incelemesini tamamlayan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyu Adalet Bakanlığı’na taşıdı.
SORUŞTURMA İZNİ İSTEDİ
Savcılık, Kaplan adına lobi faaliyeti yürüttüğü, soruşturmaya müdahale ettiği, davalara yargıdaki gücünü kullanarak müdahale ettiği gerekçesiyle Adalet Bakanlığı'ndan soruşturma izni talep etti.
Ancak savcılığın günler öncesindeki bu talebine bakanlığın henüz yanıt vermemesi kafalarda soru işareti bıraktı. Gözler şimdi Adalet Bakanlığı’ndan gelecek olan kararda.
AKP'Lİ VEKİL TAHLİYE İÇİN DEVREYE GİRDİ
Öte yandan eski AKP Ankara il Başkanı ve şu anda Ankara Milletvekili olan Murat Alparslan ile ilgili de önemli bir bilgiye ulaşıldı.
Alparslan'ın başkanlık yaptığı döneminde AKP Ankara İl Başkan Yardımcılığı yapan ve şu anda tutuklu bulunan Barış Kurt ve diğer sanıkların tahliyesi için hem Alparslan’ın hem de avukat Fatih Atalay’ın devreye girdiği iddia edildi.
BirGün
Emeklilere kötü haber: AKP ve MHP reddetti!28 izlenme
Adalet Bakanı TÜSİAD'a soruşturmadan dakikalar önce konuştu: "Maalesef sicilinin bozuk olduğunu milletçe biliyoruz"21 izlenme
İşe giriş torpilinin belgesi Meclis’e taşındı!219 izlenme
'Türkiye-İran savaşı planlıyorlar'11632 izlenme
İkbal Gürpınar'ın 3 kez boşanmasının sebebine tepki yağdı! "3 kere evlenip boşandım çünkü aile danışmanlığında başarılı olmam için Allah insanları anlamamı istedi"25 izlenme
Türkiye'nin Suriye'deki hava harekatları Biden'ı kızdırdı: Tüm amaçlarımızı baltalıyor30 izlenme
Bunu da gördük: AKP'lilerden Rize'de HES eylemi!30 izlenme
AKP’li eski başkan isyan etti "Kapı kapı gezip ‘AKP’ye oy vermeyin’ diyeceğim!"38 izlenme
AKP’li vekilin ‘Türklük’ alerjisi! "Türk meclisi değil Türkiye Büyük Millet Meclisi"
Sebze meyveye kar zammı
CHP'li Deniz Yavuzyılmaz anlattı: "Elektrik faturası ne gelirse gelsin, vatandaşlarımızın tümünü bir zam fırtınası bekliyor"
Antalya'da 2 bin yabancı uyruklu kayıt dışı emlakçılık yapıyor! Yüzde 10-15 komisyon alıp vergi ödemiyorlar