Ayasofya’da başlatılan restorasyon çalışmaları sırasında ortaya çıkan görüntüler büyük tepki çekti. Neredeyse bin 500 yıllık tarihi mirasın içinde yüksek tonajlı kamyonların kullanıldığı, zemin üzerinde ağır araçlarla çalışma yapıldığı görüldü.
İmparator Kapısı’nın bulunduğu girişte vinçle işlem yapılması da yapıya zarar verme riski nedeniyle tartışma yarattı.
Yetkililer, Ayasofya’da yürütülen hiçbir çalışmanın tarihi yapıya zarar vermediğini, tüm uygulamaların uluslararası koruma ilkeleri, bilimsel raporlar ve uzman heyet kararlarıyla yürütüldüğünü vurguladı.

Ancak tartışma yaratan görüntülerin ardından gözler restorasyon ihalesini alan firmaya çevrildi. Ayasofya’nın yenileme süreci son yıllarda dört etap halinde ihaleye çıkarıldı.

Tartışmaya konu olan görüntülerin ise ikinci etap çalışmalarından olduğu anlaşıldı. Bu bölümün ihalesini Güryapı Restorasyon Taahhüt ve Ticaret A.Ş. üstlenmişti. İhalenin bedeli ise 218 milyon 500 bin TL olduğu öğrenildi. Güryapı Restorasyon'un kurucusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın lise arkadaşı Hasan Gürsoy. Gürsoy Ayasofya'nın 3. Etap ihalesini ise 31 milyon 250 bin TL'ye almıştı.
Ayasofya'nın dördüncü etap ihalesini de Rafine Design Yapı Anonim Şirketi üstlenmişti. Bu ihalenin bedeli ise 16 milyon 599 bin TL. Ayrıca Ayasofya'nın çeşitli bölümleri için çok sayıda ihale düzenlendiği ifade edildi.
Bakan Karaismailoğlu ‘rekor’ demişti: İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı’nın gerisinde kaldı!38 izlenme
İzmir’deki orman yangını söndürüldü! Çeşme yangını sigara izmaritinden çıkmış41 izlenme
Binlerce yedek askeri çağıran İsrail, Gazze’ye kara operasyonuna hazırlanıyor36 izlenme
Kayıtlara intihar olarak geçmişti: Gülistan Doku'nun arkadaşının ailesinden yeni adım26 izlenme
Fatih Altaylı’dan AKP’ye katılan Mesut Özil yorumu: “Röportajlar verdi “Kendimi hiçbir zaman Türk hissetmiyordum” diye. Mesut Özil, siyasal İslam’ın ete kemiğe bürünmüş halidir”43 izlenme
Kek ikram etti, tazminatsız kovuldu!105 izlenme
AKP'li siyasetçinin çocuğa tecavüz eden oğluna 'iyi hal' indirimi!129 izlenme
Tank Palet yetmedi! Ethem Sancak'ın BMC'sine bir kıyak daha!250 izlenme