Dışişleri Bakanı Wallström, ülkedeki yabacı basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda, "İsveç hükümeti, 1915 Ermeni ve Süryani katliamı iddialarını kabul edecek mi?" sorusuna, "1915 Ermeni ve Süryani soykırımı iddialarını kabul etmemiz zor görünüyor. Bir ülkeyi soykırımcı ilan etmek için elinizde güçlü deliller olması lazım" yanıtını verdi.
Sputnik’in haberine göre söz konusu iddiaları araştırmak için komisyon kurulduğunu hatırlatan Wallström, şunları kaydetti:
"Geçmişte yaşanan olaylardan dolayı bir ülkeyi soykırımcı ilan etmenin büyük bir sorumluluğu var. Biz, tarihçilerden oluşan bir komisyon kurduk. Bu konuda bir sonuç elde etmek çok zor. Zira bu olayları yaşayan canlı tanık yok. İki ülke bunu 'soykırım' olarak kabul etti. Bunu da ben biraz sağlıksız buluyorum. Çünkü böyle bir karar alındığı zaman ardından bazı adımların atılması lazım. Bu da sizi daima bağlar."
Wallström, Danimarka'da, geçen ramazan ayında, iftar programını protesto eden aşırı sağcıların, Kur'anı Kerim yakması olayına ilişkin de "Fanatikliğin her türlüsüne karşıyım. Din üzerinden yapılan kışkırtmalar oldukça tehlikeli. Ortak yaşam alanlarını bulmalıyız. İslamofobik davranışlar bizi de derinden etkiledi. Birbirimizle konuşmalıyız ve beraber yaşama kültürünü geliştirmeliyiz."değerlendirmesinde bulundu.
https://odatv.com/isvectenermenisoykirimicikisi06071901.html
Sedat Peker'den kendisine dava açan savcıya: 'Euro 7 lirayken 4 liradan satan Halk Bankası yöneticilerine takipsizlik verdin'43 izlenme
Üç kez ihale yapıp aynı firmaya verdiler!32 izlenme
Lenf bezi neden şişer?32 izlenme
1 satıp 31 almışlar!19 izlenme
Parlamenter sistem için Cumhur İttifakı'nı şoke edecek sonuçlar: Son ankette bir isim Erdoğan'ı tahtından indirdi!30 izlenme
Hakan Fidan'dan, motokurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olan Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un babası Somali Cumhurbaşkanına sıcak karşılama23 izlenme
Kuzey Ormanları da risk altında: Bakanlık onay verirse binlerce ağaç kesilecek33 izlenme
Yandaş medya Show TV’ye savaş açtı: Güldür Güldür algı operasyonu178 izlenme
Başkent'te bir zamanlar ekonominin kalbiydi şimdi ise komada!
'Türkler parasız kalıyorsa bana ne' diyen Suriyeli !
Emekliye neden para verilmediği ortaya çıktı: Yandaşlara dernek ve vakıflara para akmış!
Gülşen hakkında tutuklama talep eden savcı hakkında çarpıcı detaylar!