Dışişleri Bakanı Wallström, ülkedeki yabacı basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda, "İsveç hükümeti, 1915 Ermeni ve Süryani katliamı iddialarını kabul edecek mi?" sorusuna, "1915 Ermeni ve Süryani soykırımı iddialarını kabul etmemiz zor görünüyor. Bir ülkeyi soykırımcı ilan etmek için elinizde güçlü deliller olması lazım" yanıtını verdi.
Sputnik’in haberine göre söz konusu iddiaları araştırmak için komisyon kurulduğunu hatırlatan Wallström, şunları kaydetti:
"Geçmişte yaşanan olaylardan dolayı bir ülkeyi soykırımcı ilan etmenin büyük bir sorumluluğu var. Biz, tarihçilerden oluşan bir komisyon kurduk. Bu konuda bir sonuç elde etmek çok zor. Zira bu olayları yaşayan canlı tanık yok. İki ülke bunu 'soykırım' olarak kabul etti. Bunu da ben biraz sağlıksız buluyorum. Çünkü böyle bir karar alındığı zaman ardından bazı adımların atılması lazım. Bu da sizi daima bağlar."
Wallström, Danimarka'da, geçen ramazan ayında, iftar programını protesto eden aşırı sağcıların, Kur'anı Kerim yakması olayına ilişkin de "Fanatikliğin her türlüsüne karşıyım. Din üzerinden yapılan kışkırtmalar oldukça tehlikeli. Ortak yaşam alanlarını bulmalıyız. İslamofobik davranışlar bizi de derinden etkiledi. Birbirimizle konuşmalıyız ve beraber yaşama kültürünü geliştirmeliyiz."değerlendirmesinde bulundu.
https://odatv.com/isvectenermenisoykirimicikisi06071901.html
Dolardaki tarihi rekorun ardından Erdoğan'a çok sert tepki! "Ünlü ekonomi profesörü Erdoğan!76 izlenme
Erdoğan'ın programı için okullar kırmızı alarma geçirildi!38 izlenme
Vatandaş artık zehir zemberek konuşuyor 'Bu ülkede en büyük FETÖ'cü Tayyip Erdoğan'ın kendisidir !'386 izlenme
Haluk Levent’in kumarhane görüntüleri ortaya çıktı12 izlenme
İsrail medyası, Nasrallah’tan sonra Hizbullah’ın başına geçen Haşim Safiyüddin'i de İsrail savaş uçaklarının vurduğunu iddia ettiği saldırının görüntülerini yayınladı36 izlenme
İBB’den TRT’nin ücretli üst geçit iddiasına yanıt!215 izlenme
İzmir'in Tire ilçesinde Türk bayrağına çirkin saldırı!27 izlenme
Adres şaşmadı! AKP’den aday olamamıştı ama ‘köşelik’ oldu!39 izlenme