İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması ve tutuklanmasıyla devam eden süreçte sadece Türkiye'de değil, dünyanın başka yerlerinde de protestolar başladı.
Londra'da CHP'nin İngiltere kolunun organize ettiği protestolarda İmamoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösterildi. Perşembe günü öğleden sonra Londra'daki Türkiye konsolosluğu önünde başlayan protestolar sürüyor.
Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde "Dear (Değerli) Tayyip Bey direniyoruz", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" ve "Çapulcular yıkılmadı ayaktayız" yazılı pankartların açıldığı görüldü.

CHP İngiltere Başkanı Mehmet Şar, konsolosluk önündeki konuşmasında "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'deki tutuklamalar siyasi amaçlıdır ve tüm dünya bunun farkında. CHP bu saldırılardan çok daha güçlü çıkacaktır. AKP'nin kendi seçmeni bile bu adaletsizliği kabul etmeyecektir. Sonuçlar tekrar edilen İstanbul belediye başkanlığı seçimleriyle benzer olacaktır."
Benzer protestolar Amsterdam'da da düzenlendi. "Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet" ve "Gençlik biat etmez" gibi pankartların açıldığı kalabalık protestoda Çav Bella söylendi.

İngiltere'deki orotestoların bugün Trafalgar Meydanı'nda devam etmesi bekleniyor.
Kanada'da ise bugün için Toronto ve Vancouver'da parlamento binası önünde eylem çağrısı yapıldı.

İspanya'da Barselona ve Madrid şehrinde de İmamoğlu'nun gözaltına alınması Türkiye Konsolosluğu önünde protesto edildi.
Almanya'ın Berlin, Stuttgard, Frankfurt ve Münih şehirlerinde kararın hemen ardından protesto gösterileri düzenlenmişti.
Nefes
Ata’nın mirasına saplanan hançere mühür!22 izlenme
İnce’den tüzük değişikliği için yeni hamle255 izlenme
AKP’li başkandan MHP’li rakibine karşı ilk icraat: "İş yerinin önündeki kaldırımı söktü"27 izlenme
Suriyelilerin sosyal medyada başlattığı kampanya Özdağ'ı çileden çıkardı: Canınız Cehenneme!23 izlenme
Kahramanmaraş'ta skandal! 19 Mayıs kutlamalarına 30 metrekarelik şantiye alanı verildi!17 izlenme
İmamoğlu'ndan İBB çalışanlarına mesaj36 izlenme
Saray danışmanından skandal Manifest paylaşımı! Magazine el attı10 izlenme
Ersoy Dede, Tarkan'ı hedef aldı: "Ödlek, delikanlı gibi desene"75 izlenme