Avrupa'da üçüncü dalga sürüyor. Almanya'dan nüfusa göre iki katı oranında corona vakası görülen Hollanda, “Kapanmanın bir faydası yok” diyerek sürpriz bir şekilde açıldı.
Almanya hariç diğer Avrupa ülkeleri de açıldı. Almanya’da da, önümüzdeki haftadan itibaren “aşı yaptırmış olanlara” açılımlar başlayacak. Mayıs sonundan itibaren hemen her yer ve turizm açılacak.
Hollanda’da dünden itibaren her yer tam açıldı ve yollar, alışveriş merkezleri, restoranlar, barlar, kafeler doldu. Hollanda hükümeti karara gerekçe olarak, “Sokağa çıkma yasağı hiçbir şey kazandırmadı. Özgürlük daha iyi” açıklaması getirirken, Başbakan Mark Rutte, “Tam açılmayı kabul edilebilir bir risk olarak görüyoruz” dedi.
KAPANDILAR DAHA DA ARTTI
Hollanda'da hükümet 23 Ocak'ta kapanma ve gece sokağa çıkma yasakları getirmişti. O zaman 7 günlük insidens, her bir milyonda 312 vaka idi. Kapanmadan sonra bu sayı arttı ve bir hafta önce bir milyonda 485'e ulaştı. Hollanda hükümeti de, “Kapanma bir işe yaramıyor” diyerek dünden itibaren açıldı.
DİĞER ÜLKELERDE DURUM
İngiltere, sürü bağışıklığını aşı ile sağladı. Büyük oranda açılımlar oldu ve bira bahçeleri sınırsız açıldı. İrlanda da, İngiltere gibi açıldı. Hayvanat bahçeleri ya da gezi parkları açık. Danimarka, en çok tartışılan yerlerden biri olan tiyatroları bile açtı. Fransa, okulları açtı. İsviçre, konserlere izin verdi, yarım açılım oldu. İtalya, sinemaları açtı. İspanya, restoranları açtı ve uzun açılış saatlerine onay verdi. Yunanistan turizmi açtı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/avrupaaciliyorsokagacikmayasagianlamsiz6402515/
AKP'de taşlar yerinden oynadı! Erdoğan'ın sabır taştı, vekilleri tek tek azarladı!108 izlenme
İlim Yayma Cemiyeti'ne peşkeşi Sayıştay durdurdu!104 izlenme
Emperyalizm karşıtı bildiri dağıtımına AKP'liler saldırdı!145 izlenme
Karanlık kapıda! TEİAŞ 2018 yılı Sayıştay Denetim raporundan çarpıcı uyarılar106 izlenme
Aleviler 'soykırım' diyerek harekete geçti: AB ziyareti öncesinde Golani hakkında suç duyurusu23 izlenme
CHP’li vekil tek tek ifşa etti! İşte Turkcell’deki AKP’lilerin aldıkları ballı börekli maaşlar!88 izlenme
Burhan Kuzu'ya Zindaşti'nin tahliyesiyle ilgili davada şok! 5 yıl hapsi istendi!77 izlenme
Bilim Kurulu üyesi Özlü’den ‘Kurban Bayramı’ açıklaması: Riski artıracaktır61 izlenme
'Siyaset benim işim değil' diyen Ziya Selçuk'tan AKP'ye kutlama mesajı
İmamoğlu ile birlikte diploması iptal edilmişti, Sorbonne Üniversinden çarpıcı karar
AKP'li Mamak Belediyesi'nde AKP'li üye 'yolsuzluk var' dedi, istifa etti!
Yeni radar uygulamasını eleştiren sürücü: “6 şeritli yolda 30'la gitmek zorundasın ve kamerayı da koymuş oraya istiyorsan gitme… Ya bu zulüm neden yapılıyor insanlara gerçekten anlamış değiliz”