Sayıştay tarafından hazırlanan raporlar, AKP yönetiminde bulunan Konya Selçuklu Belediyesi, Kadınhanı Belediyesi ve Yunak Belediyesi’nde yapılan usulsüz işlemleri ortaya koydu.
Raporlara göre bazı arsalar, 3 yıla kadar vade farksız taksitlendirilerek satıldı, 39 taşınmaz ise yasaya aykırı şekilde “yer ücreti” adı altında ihalesiz olarak kiraya verildi. AKP'li meclis üyesinin şirketinden de doğrudan temin yöntemiyle çeşitli alımlar yapıldı.
Cumhuriyet'ten Emirhan Çoban'ın haberine göre; AKP'li Konya Kadınhanı Belediyesi’nin sahip olduğu bazı arsalar, 3 yıla kadar vade farksız taksitlendirilerek satıldı. Belediye meclisince kabul edilen bir satış yönetmeliğinin olmadığı da anlaşıldı.
AKP'li Karapınar Belediyesi’nde ise sosyal yardımların yönetmeliğine uygun şekilde yapılmadığı kaydedildi. Belediye, bir süre içeriği belli olmayan sosyal yardımları yönetmelikte yer alan değerlendirme kriterlerine uymadan yaptı. Belediye, yanıtında söz konusu belirsiz uygulamaları sonlandırdığını, yönetmelikte puanlama sistemini kullanmaya başladığını belirtti.
AKP'li Selçuklu Belediyesi’ne yönelik hazırlanan raporda, belediyeye ait toplam 39 taşınmazın yasaya aykırı şekilde ihalesiz olarak “yer ücreti” adı altında kiraya verildiği tespitine yer verildi. Öte yandan yine yasaya aykırı olarak bazı taşınmazların Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na tahsis edildiği belirtildi.
AKP yönetimindeki Konya Yunak Belediyesi’ne yönelik hazırlanan raporda tespit edilen usulsüzlük de dikkat çekti. Raporda, belediyenin, 2024 yılı zarfında belediye meclis üyesi olan bir kişinin şirketinden, doğrudan temin yöntemiyle çeşitli alımlar yaptığı bilgisine yer verildi.
Asgari ücret için 27 maddelik kanun teklifi85 izlenme
Kaşıkçı cinayeti ile ilgili kan donduran 'Asit iddiası'267 izlenme
#İzmir #deprem'inde yıkılan Doğanlar ile Rızabey apartmanlarına 'çürük' raporu verilmiş!82 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında bomba iddia! "Cumhurbaşkanı olmak istiyor"65 izlenme
Son araştırma yayınlandı: Parlamenter sisteme dönülsün!102 izlenme
Bu resmen bir yağma! El koydukları 2.5 dönümlük araziye 57 bin TL değer biçtiler23 izlenme
Camide verdiği vaaz sırasında ‘Ne mutlu Türküm diyene ırkçı sözüdür. Düşmanlık ifade eden bir sözdür bu’ diyen hocaya Özdağ’dan yanıt46 izlenme
Piyasaların takip ettiği bankadan 'eyvah' dedirtecek dolar tahmini31 izlenme