Sayıştay tarafından hazırlanan raporlar, AKP yönetiminde bulunan Konya Selçuklu Belediyesi, Kadınhanı Belediyesi ve Yunak Belediyesi’nde yapılan usulsüz işlemleri ortaya koydu.
Raporlara göre bazı arsalar, 3 yıla kadar vade farksız taksitlendirilerek satıldı, 39 taşınmaz ise yasaya aykırı şekilde “yer ücreti” adı altında ihalesiz olarak kiraya verildi. AKP'li meclis üyesinin şirketinden de doğrudan temin yöntemiyle çeşitli alımlar yapıldı.
Cumhuriyet'ten Emirhan Çoban'ın haberine göre; AKP'li Konya Kadınhanı Belediyesi’nin sahip olduğu bazı arsalar, 3 yıla kadar vade farksız taksitlendirilerek satıldı. Belediye meclisince kabul edilen bir satış yönetmeliğinin olmadığı da anlaşıldı.
AKP'li Karapınar Belediyesi’nde ise sosyal yardımların yönetmeliğine uygun şekilde yapılmadığı kaydedildi. Belediye, bir süre içeriği belli olmayan sosyal yardımları yönetmelikte yer alan değerlendirme kriterlerine uymadan yaptı. Belediye, yanıtında söz konusu belirsiz uygulamaları sonlandırdığını, yönetmelikte puanlama sistemini kullanmaya başladığını belirtti.
AKP'li Selçuklu Belediyesi’ne yönelik hazırlanan raporda, belediyeye ait toplam 39 taşınmazın yasaya aykırı şekilde ihalesiz olarak “yer ücreti” adı altında kiraya verildiği tespitine yer verildi. Öte yandan yine yasaya aykırı olarak bazı taşınmazların Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na tahsis edildiği belirtildi.
AKP yönetimindeki Konya Yunak Belediyesi’ne yönelik hazırlanan raporda tespit edilen usulsüzlük de dikkat çekti. Raporda, belediyenin, 2024 yılı zarfında belediye meclis üyesi olan bir kişinin şirketinden, doğrudan temin yöntemiyle çeşitli alımlar yaptığı bilgisine yer verildi.
Erdoğan'ın örnek gösterdiği Ahmet ülkeyi terk etti! Bir de not bıraktı58 izlenme
Sigara ve alkol ürünlerine gelen ÖTV zammı sonrası yeni fiyatlar belli oldu327 izlenme
Saraylar inşa eden iktidar kamu kurumlarını çürük binalara mahkum etti!56 izlenme
"Her şey çok güzel olacak" sloganının mimarı Berkay Gezgin de gözaltında52 izlenme
İhale tanıdığa: 7 milyon TL’lik ülküdaşlık!52 izlenme
İnfaz yasası resmileşti, Barışların tahliyesi için engel kalmadı143 izlenme
8 yaşındaki Narin'in öldürüldüğü Tavşantepe köyü için flaş talep52 izlenme
Melih Gökçek'ten skandal paylaşım! "Sokakta gezecek muhalif, dayağa hazır olsun"82 izlenme
Show TV spikeri Ece Üner'in canlı yayında adeta Saray'a gönderme yaparcasına söylediği 'toplanma alanı' sözleri olay oldu !
Rakıya bu kez maliyet zammı geldi: 'Esas zamlar seçim sonrası'
Bir sigara grubuna daha zam geldi
Tüm gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi! Erdoğan neden düşük faiz-yüksek fiyat politikasında ısrar ediyor, riskler nerede?