Avrasya Tüneli’ne yapılan yüzde 38’lik ‘sehven’ zam dün Türkiye’nin gündemi oldu. Akılda ise dört soru kaldı.
TürkKore ortaklığının işlettiği Avrasya Tüneli'ne zammı özel sektör yaptı. Özel sektörün yaptığı zammın ‘sehven' yapıldığı ise şirketler tarafından değil. Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapıldı. Yani şirket ücret tarifesini ‘sehven' koyduğunu söylemedi. Bunu bakanlık belirtiyor.
Avrasya Tüneli açıldığında geçiş ücretinin 4 dolar + KDV olacağı hesaplanmıştı. Bugünkü kur ile TL cinsinden geçiş fiyatı dolar cinsinden geçiş rakamı ile uyumlu. Fakat dünkü 32.10 TL otomobil için geçiş rakamının tutması için dolar kurunun 7.30 TL civarında hesaplanmış olması gerekiyor. Dolar dün günü 5.16 seviyesinden kapatmıştı.
Her ne kadar Ulaştırma Bakanlığı geçiş ücretinin sehven hesaplandığını iddia etse de ücretin kuruşu kuruşa ‘sehven' hesaplanmış olması vatandaşların dikkatini çekti.
Avrasya Tüneli'ne sehven zam yapılmadan birkaç gün önce vatandaşlar tünele girişten tünel yönetiminin koyduğu bir yazıyla karşılaştı. Yazıda: 1 Şubat 2019 saat 00:00 itibarıyla geçerli olacak yeni geçiş ücret tarifesine www.avrasyatuneli.com adresinde ulaşabilirsiniz” ifadesi yer alıyordu.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/avrasyatunelindedortsoru3352948/?fbclid=IwAR3bu3scd6JBOY2TYHhoMe3cRmfrla4i4ZbUMEfzcrrhqq3oe6Owc2KLksA
Ayçiçek yağına 3 ayda 3'üncü zam! "Zamların arkası gelecek mi?" sorusuna yanıt geldi17 izlenme
Adım adım alkol kısıtlamaları!120 izlenme
Dikkatlerden kaçmadı! Nihat Hatipoğlu'nun otelinde içki satılması gündemde!80 izlenme
Somali Cumhurbaşkanı, Ankara’da özel bir hastanede göz muayenesi oldu, masraflarını Cumhurbaşkanlığı ödedi!21 izlenme
Aydınlılırın Özlem Çerçioğlu'na tepkisi çığ gibi: "Haram olsun oylarımız. Topuklu Efeymiş. Topukladı gitti. O utanç ona yeter. Oyumu geri istiyorum!"14 izlenme
Akbelen’deki kamp alanı zorla boşaltılıyor34 izlenme
Atatürk’e hakaret eden yazarın adı Tuzla’da sokağa verildi!90 izlenme
AKP'li vekilden 15 Temmuz gazisine: Tantana yapmayın!221 izlenme
Peş peşe gümrük skandalları! "Koca tır kayboldu, tonlarca kokain..."
Şebnem Bursalı'dan 'ıstakoz'dan sonra ilk açıklama
Belediye Başkanı CHP'den istifa edince soruşturması kapatılmış: AKP saflarına bu yüzden mi katıldı?
Ahlat’ta ‘Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ inşaat çalışmaları başladı!