KAYMAKAMLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Kaymakamlık’tan yapılan yazılı açıklamada, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım 1938 tarihinde hayata veda edişinin 81. yılı münasebetiyle ilçemizde 10 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan anma etkinlikleri çerçevesinde; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün okullara gönderdiği yazı dolayısıyla, bazı basın yayın organlarında çıkan haberler, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle, konunun detaylı bir şekilde araştırılması, incelenmesi için soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

“SEHVEN YAŞANDI”
Soruşturma açılacağı bilgisinden sonra açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olayın sehven yaşandığını belirtti.
İlçe Milli Eğitim’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
“Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıldönümü münasebetiyle “Atatürk ve Uygarlık” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenlemiştir. Yarışma koşullarının okullarımıza tebliğ edildiği yazışmadaki ‘ifade hatası’ henüz kamuoyuna yansımadan düzeltilmiş, yazışmalar güncellenmiş ve sorumlular uyarılmıştır. Ayrıca, konuyla ilgili inceleme/soruşturma başlatılmıştır.
Yazım hatasının ‘sehven’ yapılmış olduğu anlaşılır durumda olmasına ve düzeltilmesine rağmen kamuoyunda maksatlı bir algı oluşturulmak istendiğine büyük bir üzüntüyle şahit olmaktayız. Oluşan hassasiyet nedeniyle aziz milletimizden özür diliyor, aramızdan ayrılışının 81. Yıl Dönümünde Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.”
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/10kasimabayramifadesiicinsorusturmabaslatildi5432873/
İktidar açlıktan değil, açıklanmasından rahatsız!41 izlenme
“Avrupalılar rezil oldu Erdoğan’ın eline düştüler”282 izlenme
Böyle rakam hiç görülmedi! Ekonomide borç patlaması!79 izlenme
Bilal Erdoğan’ın arkadaşı Aslıyüksek, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na atandı48 izlenme
Ünlü Alman dergisi Stern: "Erdoğan TL’yi ölüm sarmalına soktu"41 izlenme
AKP'nin 'gururu' ÖSO militanları, işkence videosu yayımladı!256 izlenme
Yandaş A Haber'in, İBB'yi kötülemek için yaptığı yalan haberi kendi kamerasına yakalanan 'çamaşır makinesi' bozdu!129 izlenme
İzmir'de metro hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!38 izlenme
Tek geçim kaynağı buydu! Gece ahıra giden vatandaş, gördüğü manzara karşısında adeta yıkıldı.
Dilan Polat'tan, 15 bin TL vergi ödediğini açıklayan gazeteci Seher Yaşayacak'a hakaret: 'Seni lamanın çocuğu yaparım doğurtup. Sen kimle uğraştığının farkında değilsin. Sen etkileşimin köpeğisin'
İYİ Parti’li Çıray, Fahrettin Koca’ya sordu! "1,5 milyon doz biontech aşısı kimlere yapıldı?"
İstiklal yolunun 100. yılında Bandırma Vapuru hareket etti