İşçi Partisi'ni, Londra'nın doğusundaki Barking bölgesinde temsil eden Nesil Çalışkan Avam Kamarasına seçilen ilk Türk oldu.
Kıbrıslı Türk bir ailenin çocuğu olan 35 yaşındaki Çalışkan İngiltere'de doğup büyüdü. Milletvekili seçilmeden önce Enfield Belediye Konseyi başkanlığı görevini yürütüyordu.
Çalışkan zaferini garantiledikten sonra X hesabı üzerinden ''İşçi Partili milletvekili olmaktan gurur duyuyorum. Bana güvendikleri için Barking sakinlerine teşekkür ederim. Sizin için yorulmadan çalışacağıma söz veriyorum'' dedi.
Siyaset, İletişim ve Uluslararası İlişkiler alanlarında güçlü bir akademik altyapısı bulunan Çalışkan 15 yaşından beri İşçi Partisinde çeşitli pozisyonlarda yer aldı.
Sözcü
Ukrayna ordusu, Harkov'da Rus ordusuna ait zırhlı araçlardan oluşan konvoyu imha etti!120 izlenme
Emekli yurttaştan geçim isyanı: “Yabancı turistleri izleyen figüranlar olduk”17 izlenme
CHP'de Parti Meclisi istifalarla düştü19 izlenme
Gökhan Zan'ın ikinci ses kaydı ortaya çıktı: "Buradan çekip gitmekle yanlış yaptın!"67 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'deki operasyon sinyali ABD'yi uykusuz bıraktı: bunu önlemek için çalışıyoruz41 izlenme
Müze müdürü, Noel Baba kilisesinin çatısını çaldı: Sit alanına yaptığı villada kullandı26 izlenme
Narin’in babası katili biliyor mu? Masada dikkat çeken konuşma: “Onların hepsi akraba olsa ben vazgeçmem. Gelip öcünü benden alsalardı”40 izlenme
Vatandaş, doğalgaz faturası yüksek geldiği için soğukta yaşamaya çalışıyor !235 izlenme
'Garanti yolcu' sayısında yüzde 95.8'lik yanılma!
Tarım ve Orman Bakanlığı ifşa listesini yeniledi: Sucuktan eşek eti, kaşardan nişasta çıktı
7’inci sınıf öğrencisinden 'ekonomi' isyanı: "Bu yaşımda bu iktidar yüzünden çalışıyorum. Devlet ‘Arabanız, eviniz var’ diyor biz duvarları mı yiyeceğiz?"
İmamoğlu'ndan CHP'nin 'İmralı' kararına çok çarpıcı destek mesajı! "Erdoğan, süreci sahiplenmekte imtina ediyor..!"