Öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 Genel Seçimleri öncesindeki vaatleri arasında yer alıyordu.
AKP Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu TGRT'de katıldığı canlı yayında konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AKP seçim süresince verdiği bütün sözleri yerine getirdiğini söyleyen Bahadır Yenişehirlioğlu, "AK Parti iddialarını ortaya koyar ve bunun süreç itibariyle hayata geçtiğini görürsünüz. Kurullar bu konudaki çalışmalarını ve düzenlemelerini yapıyorlar.
Her konuda yaptıkları gibi. Yani şunu ifade etmemiz lazım AK parti seçimde verdiği bütün sözleri yerine aynen getirir diğer partilerle asla karşılaştırılamaz kıyaslanamaz. Hep birlikte göreceğiz. Süreci takip edeceğiz." diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise daha önce mülakat konusuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı;
Benim açımdan öğretmenliği tüm mesleklerden daha önemli görüyorum. Burada kendi üstüme bir sorumluluk alıyorum. İkinci kısım adalet. Benim üstüme düşen şey Cumhurbaşkanımıza ulaşan şikayetleri giderecek adil, objektif ve şeffaf bir mülakat mekanizması oluşturmak.

Üçüncü olarak da bize öğretmen atamalarıyla ilgili mevcut mevzuatta kanun diyor ki KPSS puanını, sonrasında 3 katı aday mülakata davet edilir ve mülakat notuna göre atama yapılır diyor. Böyle bir mevzuat varken üstüme düşen görevi yapmam gerekiyor. Sadece mülakat notuyla atama yapılmasını doğru bulmadık. Yüzde 100 mülakat etkisini yarıya düşürüyoruz dedik. Adalet, şeffaflık ve benzeri konularda tedirginliği olan kişilere de bir garanti verdim.
Yeniçağ
MB Başkanı Gaye Erkan’dan 110 milyar dolar itirafı29 izlenme
Açılım zorda, Üçlü ittifak çatırdıyor13 izlenme
Erdoğan bunları sakın duymasın! En yakınındaki isim bu sefer acı söyledi...23 izlenme
Boğaziçili akademisyenler, Melih Bulu’nun atamasının iptali için Danıştay’a başvurdu!96 izlenme
3 iş insanını Cunda Adası'nda şoke eden olay! Erkek oldukları için restorana giremediler28 izlenme
Ekmek fiyatı 3 lirayı bulabilir!37 izlenme
Yandaşlara ‘davet usulü ihale!’ En yüksek tutar Konya’nın!134 izlenme
Tabanca ile yaralayıp 'İstesem öldürürdüm, suç kayıtlarıma bakınca anlarsınız' diyen sanığa ilk duruşmada tahliye!25 izlenme
Milyonlar kuyrukta! Türkiye'ye giriş için günde 8 bin Afgan'a pasaport veriliyor!
Erdoğan'ın konuştuğu fuarda İsrail protestosu: İslamcı yazar yaka paça gözaltına alındı!
Cengiz’in madeni için köylünün tarlasına el koyuyorlar
Erdoğan geldi şoförler isyan etti! "Aç susuz beklemek zorunda mıyız?"