Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Haziran 1937'de son kez kaldığı Trabzon'daki köşkünde “Mal ve mülk bana ağırlık veriyor. Bunları milletime vermekle ferahlık duyacağım. İnsanın serveti, kendi manevi kişiliğinde olmalıdır. Ben büyük milletime daha çok şeyler vermek istiyorum” diyerek noter huzurunda bütün mal ve mülk varlığını Türk milletine bağışladı.
Atatürk'ün bu sözü Atatürk Köşkü'ndeki Vasiyet Odası'nda yer alıyordu…

KÖŞKÜN ÖNEMİ O SÖZDE SAKLI
CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’nu Trabzon’da ağırlayan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, milletvekillerine Atatürk Köşkü'nü gezdirdi.
Atatürk'ün o meşhur sözünü milletvekillerine göstermek isteyen Kaya, sözün Atatürk’ün Vasiyet Odası’ndan kaldırıldığını fark etti. Yapılan eylemin büyük saygısızlık olduğunu ifade eden Kaya, “Bu kıymetli, bu anlamlı, bu derin mana içeren sözü kim neden buradan kaldırdı?” diye sordu. Kentin valisine ve belediye başkanına seslenen Kaya, “O sözü lütfen, bir an önce buraya asın, buraya ziyarete gelen insanlar görsünler, köşkün önemi zaten o sözde saklıdır. Büyük önderimiz bütün mal varlığını Türk milletine burada bağışlamıştır. O sözün burada olması çok kıymetlidir” dedi.

2021 YILINDA RESTORASYON YAPILDI
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Müdürlüğü'nün onayı ile 2021 yılında restorasyona alınan Atatürk Köşkü'nün içindeki eşyaların bilimsel yöntemlerle incelemeye alınacağı, eşyaların tarihsel gerçekliklere göre ayıklanacağı ifade edilmişti.
AKP'liler sokak röportajı sırasında önce 'Ülkede cahiller bolsa o ülkede din tüccarlığı yapılır' diyen gence, ardından muhabire saldırdı!37 izlenme
CHP'den AKP'ye geçen Umut Yılmaz ne var ne yoksa satıyor! Tek tek elden çıkarıyor6 izlenme
AKP'li belediyenin rant hırsı can aldı! 66 yaşındaki engelli yurttaş, gelen telefon üzerine yaşamını yitirdi93 izlenme
Hakan Atilla’nın kaderi yarın sabah jüriye teslim edilecek211 izlenme
Yunanistan, bir adamızı daha işgale hazırlanıyor!267 izlenme
‘Çocuklarım aç’ dedi, valilik önünde kendini yaktı!275 izlenme
BDDK’dan tüm bankalara talimat: Kredi kartına dev kısıtlama! Artık o işlem yapılamayacak7 izlenme
Enflasyonda Yunanistan eksiye, Türkiye çift haneye demir attı!89 izlenme
AKP Genel Başkan Yardımcısı'ndan işsiz gence 'Boş boş gezme ya !'
Muharrem Sarıkaya'nın tokat attığı basın emekçisi: 'Müdürüm ısrarla özrünü kabul etmemi istedi, hukuki süreci başlatacağım'
AKP'li Şahinbey Belediyesi, 15 Temmuz'dan sonra bile FETÖ'cü firmayı ihya etmiş !
Doktorlar ve sağlık çalışanları salgının birinci yılında konuştu "Ölümlerin tek sorumlusu corona virüsü değil"