Atatürk dönemi yapılarından olan ve Cumhuriyet'in önemli mimari eserlerinden biri olan Ulus'taki tarihi binası yıkılan İller Bankası, kiraya mahkum oldu.
İller Bankası'nın, 1937 yılında inşa edilen Ulus'taki tarihi binası, yeni yapılan caminin alanına girmesi nedeniyle yıkıldı. Banka da Çukurambar'daki kiralık binaya taşındı. Sayıştay ise “Bir an önce bina yapılarak, İller Bankası kiradan kurtulmalı” uyarısında bulundu. Sayıştay, “Genel Müdürlük'ün Ankara ilindeki tüm hizmet birimlerinin bir arada toplanmasını sağlayacak büyüklükte bir Genel Müdürlük hizmet binasının bir an önce yapılmasının yararlı olacağı değerlendirilmektedir” dedi.
İLLER BANKASI PLAZADA
1937'de inşa edilen İller Bankası binası yıkıldı. İller Bankası da Çukurambar'daki yüksek katlı bu binaya taşındı.
Bankanın Çukurambar, Dışkapı, Kızılay ve Macunköy olmak üzere toplam 4 yerde hizmet binası bulunuyor. Bunlardan 3'ü kuruma ait. Yeni Genel Müdürlük hizmet binasının yapımı için Yönetim Kurulu, 28 Aralık 2017'de karar aldı. Bankanın kendi binası yapılıncaya kadar da Çukurambar'daki bina 3 yıl süreyle kiralandı.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ataturkuneseriniyiktilarkirayaciktilar3473733/?fbclid=IwAR2bc9VuHUmtihjbwRK5mvQImT9nT_UxWYya_K_lwByHtFlpAhTk3GPXyGY
Ayasofya'da tuvalet ihalesini AKP'li isim kazandı!81 izlenme
İmamoğlu'na bir tecrit daha: Milletvekilleri ile görüşmesi yasaklandı!20 izlenme
AKP'den 4 kişi 'baskı' nedeniyle istifa etti108 izlenme
AKP'li başkan kullanamayacağı makam odası için bakın vatandaşın parasından ne kadar harcamış!104 izlenme
Öğrencilere dağıtılan kitabı gören veliler, okula gelip öğretmeni dövdü!189 izlenme
İşte Bahar ve Nihal Candan kardeşlere sorguda sorulan sorular! Doktor ve gece kulübü detayı48 izlenme
Ankara kulislerinden sızan çarpıcı bilgi: İmamoğlu operasyonu AKP'lileri kaygılandırdı!18 izlenme
Karantinada olması gereken 78 kişi piknikte yakalandı!134 izlenme
'Apo' sloganı atan kitleyi uyaran polise Sezai Temelli'den küstah yanıt! "Buna sen karar veremezsin"
Hatay'da etkili olan sağanak yağış sebebiyle çeşitli konteyner kentlerde su baskınları yaşandı
AKP MKYK üyesi, Şeyh Sait’i ‘şehit’ saydı!
Özlem Türeci'yi, 'Uğur Bey'in eşi' olarak niteleyen Erdoğan'a tepki yağdı!