İstanbul’da Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına uygunsuz hareketler yaptığı videonun yayılmasının ardından gözaltına alınan 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E.S. tutuklandı.
Üsküdar'daki lisede arkadaşlarının cep telefonu kamerası ile kaydettiği o anlar, sosyal medyada paylaşıldı. Gözaltına alınan A.E.S., emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne getirildi.
A.E.S. savcılık ifadesinden sonra 'Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet bölge farkılığına dayanarak alenen aşağılama' ve 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçlarından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.
Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği A.E.S.'nin tutuklanmasına karar verdi. A.E.S. cezaevine gönderildi.
İstanbul Valiliği, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yönelik uygunsuz hareketler yaptığı belirlenen lise öğrencisinin gözaltına alındığını bildirmişti.
Valilikten yapılan açıklamada, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir kişinin Atatürk'ün fotoğrafına yönelik müstehcen hareketler sergilediğinin görüldüğü belirtilmişti.
İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer almıştı:
"20.09.2023 günü sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntülerde bir şahsın Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yönelik müstehcen hareketler sergilediği görülmüş, şahısla ilgili kimlik tespiti yapılmıştır.
Bahse konu eylemi gerçekleştiren A.E.S (17) yakalanarak gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli ve idari süreç başlatılmıştır."
Gerçek Gündem
Milli Piyango ihalesinde tek teklif Demirören ortaklığından169 izlenme
Dolar kuru sonunda patladı43 izlenme
Prof. Dr. Görür Bingöl'deki depremde 'değişim'e vurgu yaptı, 'Endişe verici' dedi...31 izlenme
Tank Palet Fabrikası hakkında son karar verildi!186 izlenme
Gazetecilerin yaptığı soğan sahtekârlığı!123 izlenme
Ata’nın mirası ayağa kaldırıldı!57 izlenme
O iddialar doğru mu? Milli Uzay Projesi'nde usulsüzlük mü var?83 izlenme
İktidar İstanbul'daki meto projelerine onay vermiyor! CHP’yi de halkı da cezalandırıyorlar!57 izlenme
Yaparsa AKP yapar, oy yoksa tren de yok
Süleyman Soylu, 'Ben dünyanın en kötü adamıyım' dedi, Sedat Peker'den flaş yanıt geldi!
BloombergHT kanalı, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik hükümete yönelik eleştirilerini sıralarken canlı yayını kesti !
CHP mahkemede: Bir ayda tam 14 dava görülecek