İlahiyatçı Cemil Kılıç, yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında açılan davada 7 ay hapis cezasına mahkum edildi.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıç mesajında, "Bugün yargılandığım davada 7 ay hapsime hükmedildi. Türkiye adına üzgünüm. Kamuoyuna duyuruyorum." ifadelerini kullandı.
"SİYASİ KARARDIR"
Cemil Kılıç Odatv'den Uğur Can Biçer'e yaptığı açıklamada kararın siyasi olduğunu ifade etti.
Kılıç, dindarlığı savunduğunu dinciliğini eleştirdiğini için ceza aldığını söyledi.
Kılıç yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Karar tutanağını henüz almadık. İki tweetimden dolayı ceza aldım. Birincisi "Bir ilahiyatçı olarak yazıyorum ki tarih Türkiye'deki İslamcılar kadar hırsız, düzenbaz, yalancı ve cahil bir topluluk görmüş değildir. İslamcılar Hz. Muhammed öncesi cahiliye devrinin temsilcileri gibiler. İslamcı sapkınlığa karşı çare devrimci Muhammedî Müslümanlıktır!" şeklinde attığım tweet. İkincisi ise "Din, güzel ahlaktır, diyor sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed! Lakin gel gör ki dincilerin çoğu ahlaksız!"
Bu ikisinden dolayı 7 ay hapis cezası verdiler.
İslamı savundum islamcılığı eleştirdim desem de hiç umursamadılar. Dindarlığı savunuyorum, dinciliği eleştiriyorum savunması yapmama rağmen hiçbir şekilde kararlarını değiştirmediler. İlk duruşmadan itibaren son derecede olumsuz bir tavır takındılar.
Bugün islamcılık korundu Muhammedi Müslümanlık cezalandırıldı. Bugün dincilik korundu dindarlık cezalandırıldı. Düşünce ve ifade özgürlüğü ayaklar altına alındı.
Sedat Peker'in iddialarının ardından AKP'den 'kayıp silahlar' hakkında ilk açıklama88 izlenme
Muharrem İnce'den Erdoğan'a: Beceriksizliğini ortadan kaldıramazsın119 izlenme
KPSS soruşturması sürüyor: Yayınevi ve ÖSYM çalışanlarının hesaplarındaki para akışı inceleniyor!45 izlenme
Facianın yaşandığı madene ilişkin yeni skandal duyuldu!54 izlenme
Kaftancıoğlu açıkladı: CHP İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı!32 izlenme
Sedat Peker sinyali verdi! Paylaşımı olay oldu21 izlenme
AKP’de ‘erken seçim’ hareketliliği: Açıklamalar peş peşe geldi… Kafalar karıştı17 izlenme
Erdoğan’ın ‘buzdolabı’ açıklaması sosyal medyada gündem oldu!94 izlenme
İran, ABD ve İsrail'e karşı saldırı şeklini değiştirdi! O silahı ilk kez kullandı
AKP'li vatandaştan olay yaratacak Mansur Yavaş yorumu!
Emekli Tuğamiral Türker Ertürk 'Davulla zurnayla operasyona gidilmez. Başarısızlığın sebebi siyasi iktidardır'
Şehit cenazesinde skandal görüntü! Protokoldeki isimler aralarında gülüştü!