ReisülKurra vekili olarak Ayasofya’da katıldığı törende Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ise “emekli olduğu için kurumla bağı kalmadığını, bu nedenle yapılacak işlemin olmadığını” savunduğu Mustafa Demirkan’ın, Ahmed Arslanlar’ın yaşamını yitirmesinin ardından ReisülKurra olduğu ortaya çıktı. Demirkan’a icazeti ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın verdiği duyuruldu. Demirkan ve Erbaş, dün bir hafızlık icazet töreninde bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un katılımıyla, 28 Mayıs’ta Ayasofya’da yapılan İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızları İcazet Töreni’ne ReisülKurra vekili olarak katılan Demirkan, Ayasofya’nın müzeye çevrilmesini anımsatarak, Atatürk’ü hedef almıştı. Demirkan, “Ayasofya gibi mabetler, mabet olarak kalması için inşa edildi. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir? Ya rabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” ifadelerini kullanmıştı.
Tepki çeken ifadelerin ardından Demirkan hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunulmuştu. Tepkilere karşın sessizliğini koruyan Diyanet ise yaklaşık üç ay sonra “Demirkan’ın 6 Ocak 2019’da yaş haddinden emekli olduğunu, kurumla herhangi bir bağı kalmadığını ve yapılacak işlem bulunmadığını” kaydetmişti.
Ancak Demirkan, ReisülKurralığın oluşumu, nitelikleri, seçimi, görevleri ve diğer hususları ilişkin usul ve esasları belirleyen Diyanet İşleri Başkanlığı ReisülKurralık Yönergesi doğrultusunda ReisülKurra vekilliği görevini sürdürüyordu. ReisülKurralık görevini ise Ahmed Arslanlar yürütüyordu.
‘ERBAŞ TAKDİM ETTİ’
Ancak Arslanlar, 111 yaşındayken 20 Eylül’de yaşamını yitirdi. Arslanlar’ın ardından bu göreve Demirkan’ın getirildiği ortaya çıktı. Arslanlar’ın yaşamını yitirmesinin hemen ardından farklı illerde düzenlenen hafızlık icazet törenlerine katılan Demirkan, “ReisülKurra” olarak duyurulmaya başlandı.
Tekirdağ Valiliği de Okul Kuran Kursu İşbirliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi kapsamında hafızlık eğitimi alan ve icazet almaya hak kazanan öğrenciler için düzenlenen Hafızlık İcazet Töreni’ne katılan Demirkan’ı, “ReisülKurra” olarak duyurdu.
Demirkan’ın Mütevelli Heyeti’nde yer aldığı Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği ise Demirkan’ın ReisülKurra olmasını “Mustafa Demirkan hocamıza ReisülKurra icazetini Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş takdim etti” ifadeleri ile paylaştı.
Erbaş ve Demirkan, son olarak dün, Pendik Erenköy Kuran Kursu’nun düzenlediği Hafızlığını İkmal Eden Öğrencilerin 5. İcazet Merasimi’nde yan yana geldi.
https://www.krttv.com.tr/gundem/ataturkelanetokuyanmustafademirkaninyenigoreviortayah97950.html
'Erdoğan yeni partiden rahatsız, ikidarı kaybedebilir'104 izlenme
Ulaştırma Bakanlığı’ndaki eş, dost atamalarına cevap alamadı, isimleri bir bir saydı: "Aile şirketi gibi Bakanlık"28 izlenme
İran'dan savaşın dengesini değiştirecek saldırı! ABD'nin en büyük savaş gemisi USS Abraham Lincoln'e füzeleri fırlattı! "Menzile girince vuracağız" demişlerdi50 izlenme
Mossad'ın inanılmaz suikast operasyonu: Sahte şirketler kurdular, dev yatırım yaptılar, aylarca beklediler33 izlenme
Özlem Çerçioğlu olayında madalyonun öteki yüzü27 izlenme
Fethullah Gülen'i ziyaret etti, AKP'nin Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı oldu!320 izlenme
Bülent Arınç'tan Mehmet Uçum'a çok sert sözler! 'Sen kimin yarisin yavrum, her yanın oynak... Nasıl döndün, fırıldak oldun böyle?'34 izlenme
Bakan, yurtlardaki asansörlerin bakımının en son 16 Ekim'de yapıldığını söyledi: O zaman Zeren Ertaş neden öldü?33 izlenme
Kamyoncu esnafı isyan etti: "Gözünü açıyorsun zam, kapatıyorsun zam"
"İdlib'e yardım" diye IŞİD hücresini fonlamışlar
Bakan Koca açıkladı: 19.696 yeni vaka tespit edildi, 27.263 kişi sağlığına kavuşurken, 195 kişi hayatını kaybetti!
Bir çocuk istismarı skandalı daha! 13 yaşında doğum yaptı