Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80’inci yıldönümünde dün tüm yurtta düzenlenen törenlerle anıldı. Edirne’deki törenlerde, tören alanının yanından geçen Emine Şahin, “Atatürk ilah değildir, Allah’ın kanunları var. Atatürk Batı’nın kanunlarını getirdi” diye bağırmaya başladı. Polis ekiplerince tören alanından uzaklaştırılarak üzeri ve çantası aranan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi olan Şahin, daha sonra ‘Atatürk’e hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alındı.
Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan Emine Şahin, pişman olmadığını Atatürk’ü bu şekilde anmanın dinine aykırı olduğunu savunarak tören alanına da bilerek geldiğini söyledi. Geceyi gözaltında geçiren Şahin, işlemlerinin ardından Edirne Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Emine Şahin, ‘Atatürk hatırasına alenen hakaret’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.
BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI
Edirne’de 10 Kasım Atatürk’ü anma törenleri sırasında söylediği sözlerle Atatürk’e hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan üniversite öğrencisi Emine Şahin ile ilgili Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Şüpheli Şahin’in tutuklandığı hatırlatılan açıklamada, “10 Kasım 2018 günü Edirne şehir merkezinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nin yapılacağı alana gelerek ‘Putlara tapıyorsunuz, puta saygı duyuyorsunuz” dediği iddiasıyla soruşturma başlatılan şüpheli kişi tutuklanmıştır. Trakya Üniversitesi Fizyoterapi Bölümü öğrencisi olan şüphelinin, saat 09.04’de başlayan Saygı Duruşu esnasında ‘Burada neden bekliyorsunuz, burada ne oluyor’ diyerek bağırmaya başladığı, kolluk görevlilerinin müdahalesi ile alandan uzaklaştırılmaya çalışıldığı sırada da ‘Bu bir kıyamdır, Allah’ın kanunu bilmiyorsunuz, batılı inançları getirdi, yazılı kanunları kaldırttı, putlara tapıyorsunuz, puta saygı duyuyorsunuz’ şeklinde ifadeler kullanarak Atatürk’ün Hatırasına Alenen Hakarette bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatılmış, sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince 11/11/2018 tarihinde tutuklanmıştır. Soruşturma halen devam etmektedir” denildi.
İFADESİ DE ORTAYA ÇIKTI
Edirne’de Atatürk’e hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan Emine Şahin’in mahkemede verdiği ifadesi de ortaya çıktı. Söylediği bir kaç cümleden sonra polis ekiplerince yakalandığını anlatan Şahin, “Kaldığım yurttan çıkıp anma törenlerinin oraya geldim. O sırada saygı duruşu başlamıştı. Ben bu arada ‘bu kıyamdır’ şeklinde söylememe kalmadan polis memurları beni yakaladılar. Bu kıyamdan kastım namazdaki dik duruş halidir. ‘Putlara tapıyorsunuz, puta saygı duyuyorsunuz’ demedim. Polisler beni yakaladığında Allah’ın kanunu bilmiyor musunuz, Batılı inançları getirdi’ dedim. Fakat bunu sadece polis memurlarına karşı söyledim” diyerek kendisini savundu.
DHA
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ataturkehakarettentutuklandiisteifadesi2732057/
Genç yaşta aramızdan ayrılan Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ferdi Zeyrek'in bilinmeyen öyküsü35 izlenme
Vatandaşların dolar birikimleri arttı117 izlenme
Öldürülen müzisyenin babasından acı haber: Evlat acısına kalbi dayanmadı27 izlenme
Gizemli hayırsever tüm borçları ödedi 'veresiye defterini çöpe at' dedi40 izlenme
Öğretmeni okul bahçesinde darbetti: Mahkemeden ödül gibi ceza14 izlenme
Meclis tutanaklarında yer alan Dalaman'daki otel sahibi 'RTE 14 Temmuz'da otelden ayrıldı !'6121 izlenme
Cumhuriyet coşkusu gece de sürdü!46 izlenme
4 milyarlık 3 şehir hastanesinin inşaatı gizli kapaklı ihalelerle verildi!68 izlenme
Türkiye’nin tarım devi iflas etti... Binlerce üyesi vardı
Beyoğlu’nda bir saldırgan, polisin arkasından sessizce yaklaşıp kesici aletle boynuna saldırdı! O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
İstanbul'da Süleymancılara ait tarikat yurdunda kan donduran görüntüler! Çocuklara acımasız dayak!
Başkan Böcek acı tabloyu açıkladı! İşte belediyenin borcu