CHP'nin dün akşam düzenlediği asgari ücret protestosunda gözaltına alınan CHP Kadıköy Gençlik Kolları yöneticisi Bilge Kaan Şarbat tutuklandı.
Şarbat, dün akşam “Sefalet ücreti değil, insanca bir yaşam istiyoruz!” başlıklı basın açıklamasıyla 2026 için belirlenen asgari ücret eyleminde gözaltına alınmıştı.
Dün geceyi karakolda geçiren Işık, bu sabah saatlerinde savcılık ifadesi alınmak üzere Kartal Anadolu Adliyesi'ne getirilmişti.
Savcılık sorgusunun arından tutuklama talebi ile sulh ceza hakimliğine sevk edilen Işık, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.
Dün akşam düzenlenen etkinlikte CHP Kadıköy Gençlik Kolları, Kadıköy’de bir araya gelerek asgari ücreti protesto etmişti.
Burada yapılan açıklamada, "Milyonları içine çeken bu yoksulluk batağı, sadece ekonomi yönetimindeki beceriksizlik değil; bir iktidar krizinin sonucudur. Bu iktidar, yarattığı tüm krizlerle birlikte siyasi yolculuğunun sonuna gelmiştir" denildi.
CHP İstanbul İl Gençlik Başkanı Erdem Kara, eylemde CHP Kadıköy Gençlik Kolları'ndan bir yöneticinin gözaltına alındığını duyurmuştu.
Boğaziçi’nde fakülte kapatıldı, fen bölümlerine edebiyatçı dekan geldi16 izlenme
Eskorta gittiği iddia edilen imam sayısı arttı!51 izlenme
Erdoğan’dan medyada taktik değişikliği: 'Sürpriz' isimlere davet gitti33 izlenme
Tasarruf sözde kaldı! AKP’li belediyeden 47.5 milyon TL’lik proje!46 izlenme
Akademisyenin skandal 'sahte diploma' paylaşımı tepki çekti! "Kemalist sistem tam bir foseptik çukuru"26 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz: "AKP mışıl mışıl uyuyor, seri zamlar gelmek üzere"10 izlenme
Bir şehirde daha okullara imam ve müezzin görevlendirildi34 izlenme
Murat Kurum'dan Erdoğan'ı kızdıracak paylaşım26 izlenme
Zeytinlikleri maden sahasına açmak istiyorlar! “Birkaç şirketin kâr hırsına teslim edecek tek zeytin ağacımız yok!"
Otogaza hafta başında büyük zam!
Zonguldak’ta acı görüntü: Bir tarafta AKP mitingi diğer tarafta intihar girişimi
Libya'da Hafterciler BMC zırhlılarıyla dalga geçti!