İtalya'ya eğitim amacıyla gitmek okumak isteyen öğrenciler için zorlu sınav süreçleri ve büyük bir emekle kazanılan üniversite kabul belgeleri vize engeline takılıyor.
Vize sorunu derinleşen öğrencilere bir kötü haber de Türkiye'de İtalya vize başvurusu için resmi olarak yetkilendirilmiş kuruluş olan iData'dan geldi.
iData'dan yapılan açıklamada, üç yıllık lisans ve master programları için vize başvurularının "hiçbir koşulda" kabul edilmeyeceği duyuruldu.
Öğrenciler için kayıt tamamlamanın son günü olan 29 Kasım'daki açıklamada, 2 Aralık Pazartesi gününden itibaren bazı kararların alındığı bildirildi.

Buna göre, 3 yıllık lisans programları, yüksek lisans (master) programları, tek derslik üniversite dersleri, yıllık Erasmus programları ve AFAM (sanat ve müzik alanındaki üniversite programları) için yapılacak vize başvuruları kabul edilmeyecek.
Duyurulan yeni düzenleme kapsamında 1 yıllık yüksek lisans programları, çok yıllı doktora programları, dil kursları, foundation (hazırlık) programları, 1 yıldan kısa süren Erasmus programlarına yapılacak vize başvuruları kabul edilecek.

Sözcü
Şimdi de Muğla Marmaris'te orman yangını!42 izlenme
CHP'nin, 2011'de AKP iktidarını 'rapor' ile uyardığı ortaya çıktı45 izlenme
Bakan Koca: Salgında tekrar şiddetlenme yaşıyoruz91 izlenme
Konya'da esnaf isyan etti: 'Kongreler dolu, dükkanlar kapalı'123 izlenme
RTÜK Başkanı duyurdu: Bir yasak da sokak röportajlarına geliyor35 izlenme
Savaş fiyatları uçurdu: Gübrede ithalat vergisi sıfırlandı24 izlenme
İşte TTB'nin kapatılmasının istenme nedenleri...95 izlenme
Erdoğan’ın unutulmaz yatırım tavsiyeleri…40 izlenme
İBB Davası'nın altıncı celsesi kısıtlama kararlarının gölgesinde geçti: 5 kişi ifade verdi
İsrail büyükelçisi Türkiye’den ayrıldı
Utanç tablosu! 2018’in ilk ayında 28 kadın öldürüldü
Cinlerle korkuttukları çocukları istismara maruz bıraktılar: ‘Konuşmayan en az 30 arkadaşımız var’