Home
27 Ocak 2023 ( 30 izlenme )
Reklamlar

Arjantin banknotları koyacak bir yer bulamıyor!

Arjantin banknotları koyacak bir yer bulamıyor!

ABD basınında yer alan haberlere göre Arjantin'deki bankalar hızla değer kaybeden ulusal banknotları depolayacak yer bulamıyor.

Brezilya'dan sonra Güney Amerika'nın ikinci büyük ekonomisi olan Arjantin'de enflasyon 31 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 100'e yaklaştı.


Dünyanın en enflasyonist ülkelerinden biri olan Arjantin'de bankalar hızla değer kaybeden Arjantin pezosuna yatırım yapacak yer bulamıyor.

Habere göre Banco Galicia ve Banco Santander bankaları, ulusal banknotları saklamak için yeni kasalar kurmak zorunda kaldı.

Bankacılık sektörü kaynaklarından edinilen bilgiye göre Banco Galicia, 2019'dan bu yana sahip olduğu iki kasaya 2022'de sekiz nakit kasa daha ekledi ve önümüzdeki aylarda iki kasa daha kurmayı planladığı bildirildi.

Arjantin son yıllarda ekonomik krizin yol açtığı istikrarsızlıkla mücadele ediyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

MHP'li Kaya'dan 'Erdoğan'a gazilik unvanı' tepkisi 'Atatürk o unvanın bedelini cephede ödedi, sarayda değil!' Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş: “Bu adamlar Külliye'ye birkaç kilometre mesafede, bu işleri devlete kafa tutarcasına yapabiliyorlarsa bu insanlardan her şey beklenir. Benim arabamı da takip etmişler” Dolar kurunda büyük risk! '11.37 seviyesinin aşılması durumunda...' 109.9 milyonluk ihale tanıdık ismin oğluna gitti!