
Körfez ülkelerinden Türkiye’ye gelip, 4 yıldır yoğun olarak Ordu’yu ziyaret eden Arap turistlerden bazıları, şehirde konut satın alarak yaz mevsimini burada geçiriyor. Özellikle yaz aylarında kente gelen Arap turistlerin en fazla Kabadüz’e bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası ile Aybastı’ya bağlı 1500 rakımlı Perşembe Yaylası’nı ziyaret ettiği belirtildi. Arap turistler tarafından konutun daha çok Fatsa ve Ünye ilçelerinden satın alındığı kaydedildi.
Ordu’da 2015, 2016 ve 2017 Tapu Kadastro kayıtlarına göre, son 3 yılda Suudi Arabistan uyruklu 79 kişi 23 bağımsız parselden oluşan toplam 13 bin 643 metrekare gayrimenkul satın aldı. Bu gayrimenkuller daha çok apartman dairesi şeklinde oldu. Yine bu süre içerisinde 2 Kuveyt uyruklu kişi ise toplam 95 metrelik gayrimenkul satın alımı yaptı.
Gayrimenkul satışının ardından ilk kez fındık bahçesi satışı gerçekleştirildi. İsmi açıklanmayan Suudi Arabistan uyruklu bir kişi Ünye'nin Gölevi mevkisinden yaklaşık 11 dönümlük fındık bahçesini satın aldı. Söz konusu kişinin bu mevkiden bir ev satın aldığı, evin yanında bulunan 10 bin 842 metrekare fındıklığı da satın alarak fındık yetiştiriciliği yapacağı öğrenildi.
İHA
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/araplarordudanfindikbahcesisatinaldi2594264/
Hablemitoğlu suikastinin firari şüphelisi Levent Göktaş'tan dikkat çeken paylaşımlar61 izlenme
Kayseri’deki 30 Ağustos törenlerinde Atatürk’ün ismi anılmadı!36 izlenme
Emeklilerin banka promosyonu artacak mı? Emeklilerden bankalara flaş talep30 izlenme
Yazlık Saray'a kamulaştırma! Turizme kapanıyor231 izlenme
Özel'den Esenyurt'taki 'akraba atamasına' müdahale: Atama yapılmadı36 izlenme
Corona virüsünde son durum! Wuhan’da insanlar sokakta, İtalya’da en ölümcül gün157 izlenme
CHP'nin 22. Olağanüstü Kurultayı'nın iptali talepleri peş peşe reddedildi16 izlenme
Meral Akşener'e soru tuzağı kuran A Haber muhabiri MEB'in kadrolu bankamatik çalışanı çıktı!55 izlenme
Borcu olanlar dikkat! SGK banka hesaplarına bloke koydu
AKP Gençlik Kolları Başkanı böyle buyurdu! 'Z kuşağı zırvalarıyla bu ülkenin gençlerini köleleştirme arzusunda olanlar bilmelidir ki Z kuşağı yoktur'
CHP liderin kritik mesajlar: "Sözümü tutmazsam kimse kalmaz ben de kalmam"
Avukatı, Sedat Peker'in muhalefetten ricasını açıkladı