Genel müdürlük binasına 20122018 yılları arasında 30 milyon 600 bin TL kira ödeyen, yeni bina yapımı ve peyzajı için de 227 milyon 500 bin TL harcayan Eti Maden İşletmeleri, şimdi de 13 araç kiraladı. Toplamda 4 milyon 710 bin TL ödenen araçların ortalama aylık kirası ise 13 bin 500 TL oldu. Kiralanan araçlar arasında DVD oynatıcısı bulunan minibüs de var.
TASARRUF YAPILMADI
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 Haziran 2021 tarihinde, yayınladığı “Tasarruf tedbirleri” genelgesi ile kamuda araç kiralama ve alımlarında kısıtlamaya gidileceğini açıklanmış, mevcut araçların da 2023'e kadar yüzde 20 azaltılması öngörülmüştü. Eti Maden İşletmeleri ise 22 Eylül 2022'de ihaleye çıkarak 24 ile 27 ay süreyle 13 araç kiralayacağını duyurdu. Araçlar için 20 Ekim'de sözleşme imzaladı. 13 aracın toplam kirası 4 milyon 710 bin TL olurken ortalama aylık kira ise 13 bin 500 TL olarak hesaplandı. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Bandırma Bor ve Asit Fabrikaları İşletme Müdürlüğü bünyesinde kullanılacak araçların 10'unun 2020 model yüzde elli yerli menşeli olacağı bildirildi.
Kiralanacak bir adet 9+1 minibüsün ise 2020 model ve üstü, yabancı menşeli, akıllı telefonlarla uyumlu, blue efficency verimlilik paketi, katlanır masa, askılık, yol bilgisayarı, TFT ekranı, bluetooth özellikli audio 15 telematik sistemli olması istendi. Bir adet 16+1 uzun bagajlı minibüste ise DVD oynatıcı ve mini buzdolabı gibi özellikler bulunacak.
Sözcü
Dekanın ‘FG’si olay oldu!208 izlenme
Erdoğan'ın eski doktoru AKP içindeki gruplaşmayı anlattı34 izlenme
Saldırganla ilgili flaş iddia! Bir süre Türkiye’de kalmış!95 izlenme
Beykoz'da 'Cumhur' çatlağı: AKP'li Özlem Vural satmak istedi MHP bile karşı çıktı7 izlenme
Sahte e-imza skandalına Bilal Erdoğan da dahil oldu, iktidarı savundu11 izlenme
Pensilvanya ziyaretçilerinden 7’si AKP'den yine aday!468 izlenme
Bütçe açığının faturası halka kesilecek26 izlenme
Burası AKP'nin yıkılmayan kalesi Konya! Çocuğuna okul çantası alamayan onlarca kişi var10 izlenme
İmamoğlu'nun Youtube kanalındaki 'Ayhan Sicimoğlu ile İstanbul Lezzetleri'nde yer alan, Atatürk'ün gençlik ve öğrencilik yıllarında sık gittiği ünlü restorandaki anısı gülümsetti
CHP’li başkan görevden uzaklaştırıldı!
Saadet Partisi’nden 1 Mayıs için çok konuşulacak pankart!
İran’dan savaş çıkaracak ABD açıklaması: 80 ABD’li terörist öldü