Türkiye yeni yıla sahte içki kabusuyla başladı. Özellikle İstanbul ve Ankara'da çok sayıda ölüm meydana gelirken denetimler de arttı. Yılbaşından şubat ayı sonuna kadar sahte içki nedeniyle 152 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.
İstanbul'da sahte içkiden ölenlerin sayısı en son 70 olarak açıklanmıştı. İstanbul Valisi Davut Gül de yılın ilk ayında sahte ve kaçak içkiye ilişkin yürütülen çalışmalarda 190 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 11'inin tutuklandığını, 86 bin 274 litre sahtekaçak içki ele geçirildiğini belirtmişti.
Ankara'da ise ölümler devam ediyor. Kentte sahte alkollü içki kullanımı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 20 Şubat'ta 63 kişi olarak açıklanmıştı. Son 13 günde 18 kişinin daha yaşamını yitirdiği öğrenildi. Sahte içki kullanımı dolayısıyla yaşamını yitirenlerin sayısı bugün 81'e yükseldi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sahte içki üretim ve satışını yapanlara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu sayısı ise 36’ya çıktı, 41 şüpheli adli kontrol tedbiri kapsamında serbest bırakıldı.
Başsavcılıkça iddianamelerin ayrı ayrı yazılacağı belirtilirken Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen otopsi raporunun ardından dava açılacağı öğrenildi.
Sözcü
Türkiye'ye iadesine karar verilmişti: Levent Göktaş tutuklandı35 izlenme
Sinan Ateş suikastında cevabı aranan 9 soru47 izlenme
İBB'deki usulsüzlükler Sayıştay raporuna girdi: Derneklere ve vakıflara para saçılmış!61 izlenme
Sigaraya büyük bir zam daha geldi23 izlenme
Kayyum valinin 23 Nisan alerjisi: Aynı güne çikolata festivali koydu!24 izlenme
Köprüleri aldılar yetmedi şimdi de ceza kesiyorlar!41 izlenme
Sedat Peker'den Uğur Dündar'ın sözlerine yanıt! "Bu güzel sözleri sizden duymak bana şeref. Ben bir söz verdim"50 izlenme
Anne Sütü, Çocuklukta Obezite Riskini Azaltıyor25 izlenme