İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, Kraliyet Mülkiyet Bürosu’ndan hafta sonunda yapılan açıklamada büronun yönettiği tüm varlıkların Kral’ın üstüne geçirildiği ve varlıkların Vajiralongkorn’un kişisel servetiyle birlikte yönetileceği duyuruldu. Kral Maha Vajiralongkorn geçen yıl büronun yönetimini doğrudan kendisine bağlamıştı.
Vajiralongkorn’ın babası Kral Bhumibol Adulyadej 30 milyar doları aşkın servetiyle Forbes Dergisi’nin en zengin kraliyet ailesi mensupları listesinde birinci sıradaydı. Kraliyet Mülkiyet Bürosu’nun iki büyük şirketteki hisseleri de yeni kralın üstüne geçirildi. Büronun yönetimindeki mal varlıkları vergiden ve gümrükten muaf tutuluyordu. Ancak bu varlıkların şimdi kişisel servet olarak sınıflandırılması nedeniyle vergiye tabi olacağı belirtiliyor.
Kral Maha Vajiralongkorn Vajiralongkorn tahta çıktıktan sonra büroya kendine yakın isimleri atamıştı. 1987’den beri büronun başkanı olan Chirayu Israngkun Na Ayuthaya’nın yerine Hava Kuvvetleri Komutanı Satitpong Sukvimol getirilmişti. Kraliyet Mülkiyet Bürosu’nun yönetiminde Bangkok’taki emlakla, Siam Commercial Bank ve yapı malzemeleri şirketi Siam Cement de bulunuyor.
https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/taylandkrali30milyardolariustuneyapti2472556/
Havada savaş çıkaracak taciz: Rus savaş uçağı ABD'nin F-16 savaş uçağının önünden böyle geçiş yaptı34 izlenme
Son ankette Erdoğan'a soğuk duş22 izlenme
Yolunu kaybeden bitkin haldeki yavru karaca polis merkezine sığındı!25 izlenme
Kıbrıs seçimlerinden fena çuvallayan anketçi AKP'yi birinci parti ilan etti16 izlenme
Elektriğe yapılan zamlar, cihazlara bağlı hasta yakınlarını perişan ediyor48 izlenme
CHP’li vekilden Albayrak’a tarım kredileri için sert eleştiri!99 izlenme
Bu gece yarısından itibaren benzinde 1,04 lira indirim bekleniyor.35 izlenme
Çiftlik Bank davasında mahkeme o isimlerin tahliyesine karar verdi!70 izlenme
Tacikistan’da 7,2 şiddetinde deprem oldu, köylerde ölü ve yaralı ihbarı hiç yapılmadı
Trol hesaplar, dolandırıcılıkta da kullanılmış!
CHP'li Günaydın belgesi ile paylaştı: 'Tahliye için rüşvet isteyenler de var'
Narin’in katilinin açıklanması an meselesi! Bakan Tunç duyurdu: "Odada kimlerin olduğu tespit edildi"