Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası ile birlikte dar gelirli öğrencilere yönelik 'Simitkahvaltı kartı' vermek için anlaşma yaptı. Dar gelirli 5 bin öğrenci, bu kartla ücretsiz simit alıp kahvaltı edebilecek.
Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma başlattıklarını belirterek, “Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizi tespit edeceğiz ve onlara simitkahvaltı kartı çıkaracağız. 5 bin öğrencimizin sabah kahvaltılarını ve günün her saati simit ve çeşitlerinden yararlanmalarını sağlayacağız'' dedi.
Öte yandan Ankara Halk Ekmek bünyesinde engellilere verilen ancak istismar konusu olan camekanlı ürün dağıtımı işini de bundan böyle simitçi esnafı yapacak.
Başkan Delibaş, “Ankara simidimizin işin ehli olan ustalarımızın ellerinde olması bizim içimizi rahatlatıyor. Sokakta, okullar, kafeler dahil birçok yerde eski tadı yakalayacağız'' ifadelerini kullandı.
Fethullah Gülen'i ziyaret etti, AKP'nin Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı oldu!326 izlenme
Erdoğan'a uçak hediye eden Katar, Türkiye'ye ne kadar 'yatırım' yaptı?147 izlenme
Muhalefet 2021 Bütçesi'ne şerh düştü! Sarayı temizlik ekipmanlarına 3 milyon 839 bin TL, bütçenin yüzde 20'si faize gidecek!73 izlenme
92 icra dosyası ve 20 milyon lira borcu bulunan AKP Elbistan Adayı Abdullah Yener'i destekleyenlere vatandaştan tepki: "Bu adamın borcunu mu ödeyeceğiz biz?"40 izlenme
ABD’nin F-35 kararının ardından Rusya’dan flaş hamle83 izlenme
EBA’da son durum: Evde telefon kavgası çıkıyor, asgari ücretli baba bilgisayar alamıyor128 izlenme
Çiftçi kan ağlıyor, Tarım Bakanı Pakdemirli vekillere hediye dağıtıyor!109 izlenme
İBB soruşturmasını yapan müfettiş AKP'li çıktı! İmamoğlu'ndan Soylu'ya: "Birkaç aylık işin kaldı, işine bak"53 izlenme