ABD dün Türkiye’nin ortak üreticileri arasında yer aldığı F35 Müşterek Taarruz Uçağı programından çıkarılmasına yönelik sürecin başlatıldığını resmen açıklamıştı.
Washington’ın bu hamlesinin nedeni ise Türkiye’nin Rusya’dan S400 hava savunma sistemi satın almasıydı.
ABD’nin bu kararından kısa bir süre sonra Rus devlet şirketi Rostec Direktörü Sergey Çemezov’dan önemli bir açıklama geldi.
Rus yönetici, “Türk meslektaşlarımız arzu ederse, biz Su35 savaş jetlerinin sevkıyatının hazırlıklarını yapmaya hazırız” ifadesini kullandı.
Rostec CEO’su daha önce de Ankara’nın F35 programına katılımını sonlandırması halinde Rusya’nın Türkiye’ye Su57 savaş uçaklarını satabileceğini ifade etmişti.
Rus yapımı Su35 büyük oranda Rusya Hava Kuvvetleri tarafından kullanılıyor. Çin ve Endonezya da bu jetler için Rusya’ya sipariş verdi.
Suhoy tarafından tasarlanan ve KomsomolskonAmur Uçak Üretim Ortaklığı (KnAAPO) tarafından üretilen tek koltuklu, çift motorlu süpermanevra kabiliyetli çok amaçlı avcı jetleridir.
Sukhoi35’in teknik özellikleri şöyle:
Mürettebat:1 Pilot
Uzunluk: 22,20 metre
Yükseklik: 6,43 metre
Kanat açıklığı: 15,15 metre
Ağırlığı: 34.000 kg
Servis tavanı: 18.000 metre
Hız: 2450 km/h
Motor: 2× Lyulka AL35MF turbofan
Motorun İtiş Gücü: 137 kN
https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/sondakikaabdninf35kararininardindanrusyadanflashamle5236702/
AKP’nin boykotu suya düştü: Hamidiye Su satışları patladı!270 izlenme
Tank Palet Fabrikası'nda 'yeni oyun!'389 izlenme
Aylin Sözer'i öldüren zanlının ilk ifadesi ortaya çıktı!144 izlenme
İzmir'in dağlarında artık çiçekler açmıyor!221 izlenme
Sağlık tehlikede, vergi geliri yükselişte26 izlenme
İstanbul Havalimanı metrosunda mühendislik faciası: İstasyon, terminalin dışına yapıldı!56 izlenme
Soylu’nun 5 milyon dolar aldığı iddia edilmiş, Bataklık operasyonundan çıkarılmıştı: Peker’in gündeme getirdiği isim para dağıtmaya devam ediyor!82 izlenme
AKP'nin '15 Ağustos' aldatmacası: Yeni icraların kapısı açıldı37 izlenme