Home
10 Ekim 2019 ( 161 izlenme )
Reklamlar

Amerikan medyasından Reza Zarrab iddiası: Trump davasının düşürülmesi için devreye girdi


Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın 2017 yılında ülkede yürütülen Reza Zarrab davasının düşürülmesi yönünde Adalet Bakanlığını ikna etmeye çalıştığı, bunun için dönemin Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’a da baskı yaptığı öne sürüldü.


Amerikan yayın kuruluşu Bloomberg’in haberine göre Tillerson, Trump’ın baskılarına karşı çıkarak bunun soruşturmaya müdahale teşkil edeceğini savundu. Başkanın talebini dile getirdiği toplantıda bulunan diğer katılımcılarsa Trump’ın bu isteği karşısında şaşırdı.

Haberde Zarrab’ın avukatlarından birisinin Rudy Guiliani olmasına da dikkat çekildi. Trump’a karşı başlatılan azil sürecinde adı geçen Guiliani, aynı zamanda Başkan Trump’ın da avukatlığını yapıyor.

Diğer yandan haber, Trump ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki ilişkiyi de gündeme getirdi. Zarrab’ın serbest bırakılması için Erdoğan’ın Trump’tan talepte bulunduğu, Amerikan başkanının da bu istek doğrultusunda adım attığı iddialar arasında yer aldı.

Konu ile ilgili Beyaz Saray ve Rex Tillerson açıklamada bulunmayı reddetti.

https://www.abcgazetesi.com/amerikanmedyasindanrezazarrabiddiasitrumpdavasinindusurulmesiicindevreyegirdi47132

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İstanbul'da AKP'den CHP'ye geçen Beyoğlu Belediyesi'ne dört koldan abluka geldi, tabelaları söküldü! O anlar canlı yayına yansıdı AKP’li belediyeden neden çekildiği belli olmayan 675 filme rekor harcama! 16 yaşında nişanlandırılan Sıla Şentürk boğazı kesilerek öldürüldü! Danıştay ağaç talanına 'dur' dedi! Cumhurbaşkanlığı kararına direnen mahalleli kazandı