Türkiye’de ekonomik kriz yurttaşın üzerinde etkisini giderek artırırken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibinin attığı adımlar da çare olmadı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, devlet bütçesi 2023 Ekim ayında 95 milyar TL açık verirken, yılın ilk 10 ayında 659 milyar TL açık verdi.

2023 yılının ilk 10 ayındaki faiz gideri ise 646 milyar TL oldu.
Faiz giderlerin geçen yılın aynı döneminde 329 milyar TL idi. Sadece 1 yılda faiz giderleri neredeyse iki katına çıktı.
CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, konuya ilişkin Gerçek Gündem’e yaptığı değerlendirmede, ‘Saray’ın faize diz çöküp, krizin yükünü ise yurttaşın sırtına yüklediğine’ dikkat çekti.
Sümer, açıklamasında şunları kaydetti:
“10 aylık faiz ödemesi 3 bakanlığın bütçesinden fazla. Ekonomiyi toparlayacağız diyen saray iktidarı yine faiz lobisine diz çöküp, küfeyi vatandaşın sırtına yükledi. TÜİK eliyle açıklatılan rakamlar ve enflasyonun tek haneye ineceği vaatleri koca bir yalan olarak karşımızda duruyor.”
Kaynak: Gerçek Gündem
Türkiye’nin 2 yüzü: Yandaşlar sefada vatandaş cefada29 izlenme
600 daire Turgut Altıok’un mal beyanında yok! Mansur Yavaş: "Unutmuş olamaz"80 izlenme
Ekrem İmamoğlu: "Yalan ifadelerle dolu dolu 5,5 seneleri geçti!"40 izlenme
Özgür Özel Erdoğan'ın 'ahtapot' çıkışına video ile yanıt verdi: "Orada burada ahtapot arama. Ahtapot Saray’da"38 izlenme
Temmuz 2026 memur ve emekli maaş zamları belli oldu32 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 66.467 yeni vaka tespit edildi, 29.316 kişi sağlığına kavuşurken, 143 kişi hayatını kaybetti!73 izlenme
Metin Uca'nın cenazesinde büyük saygısızlık! Ölene de mi saygınız yok?46 izlenme
Soylu'nun kadrolarını mı temizliyor? Ali Yerlikaya merak edilen soruyu yanıtladı33 izlenme