Bir yıl önce Sivas’ın Divriği ilçesine bağlı Mursal Köyü’nde siyanürlü altın madeni çalışmaları başlatıldı. Divriği Kültür Dernekleri ve çeşitli sivil toplum örgütleri temsilcilerinden bir komite Mursal Köyü’nde yapılmak istenen altın arama çalışmalarının durdurulması talebiyle dava açtı.
Birgün'den Burcu Cansu'nun haberine göre Sivas İdare Mahkemesi’nde görülen davada, “Sondaj noktalarında yapılacak çalışmaların çevreyi, komşu meraları, çevre tarım arazilerini, köy yollarını, arıcılık sahalarını, dere yataklarını, su kaynaklarını dolayısıyla köy halkını olumsuz etkileyeceği, çalışmalardan olumsuz etkilenecek alanlardaki hayvancılık, bitkisel üretim ve arıcılıktan sağlanan gelirin düşeceği, istihdamın büyük oranda etkilenerek durma noktasına geleceği, telafisi güç veya imkansız zararlar doğurabileceği” gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verildi.
SUYUMUZ TEHLİKEDE
Divriği Kültür Derneği Başkanı Nurullah Esat Ünsal, MTA’nın sondaj çalışması ile bölgenin zengin su havzası ve tarım arazilerini tehlikeye attığını söyledi. Ünsal, “Bu durum bütün Divriğililer üzerinde büyük bir gerginlik ve huzursuzluk yarattı. Sondaj çalışması yapılmasına bölge halkı tepkili. Başta içme suyu olmak üzere, tarımsal sulama suyu da bu bölgeden gelen su ile yapılıyor. Suyumuza göz diken bu projeden vazgeçilmelidir” dedi.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/altinaramaicinalinanmahkemekararinitanimiyorlar244798h.htm
"Mansur Yavaş, DEM Parti ile anlaştı" demişlerdi, AKP'li belediye başkanı: "Onlar sandığa gitmiyorlar. Görüştük Bala’dakilerle, bize verecekler"26 izlenme
Akşener’den Erdoğan’a "Maaş yetmez, Katar uçağını bağışla!"105 izlenme
Kendisine '18 milyon TL'ye makam odası' yaptıran AKP'li belediye başkanı belediyenin arazilerini satışa çıkardı!46 izlenme
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, Suriyeli sığınmacılar mahalle halkına saldırdı !618 izlenme
'Camileri ahır yaptı' diyenler utanır mı acaba? Atatürk'ün camiye çevirdiği onlarca kiliseden birisi olan Niğde Fertek Kilise Camii37 izlenme
Alaplı Aydınyayla'da orman talanı devam ediyor110 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşının seyrini değiştirecek hamle: Zelenskiy’nin eli kuvvetleniyor59 izlenme
Millet bahçeleri 7 ayda 4 milyar lira daha yuttu!46 izlenme