Futbolcuların ve iş adamlarının paralarını fon adı altında topladığı ve dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla tutuklanan bankacı Seçil Erzan'ın paraların nerede olduğunu avukatına söylediği ileri sürüldü.
Erzan'ın avukatı Nazlı Nadide Karaaslan Fox Haber muhabiri Öznur Arslan'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karaaslan şunları söyledi:
Bu kız 2011'den 2022'ye kadar bunu yapmış zaten. Oradaki insanlara sormak lazım, "Bu kız hiç mi kimseye para kazandırmadı?" Oturdukları evde, bindikleri arabalarda, çocuklarının üniversite tahsillerinde. Seçil'in bir ifadesi var; "Para herkesin taktığı saatlerde" diyor. Bu para Seçil'de değil.
Açıkca bir yerlerde gömülü değil. Bu ismi geçenlerin kişilerin faizinde, evlerinde, arabalarında, kasalarında. Paralar burada.
226 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan'ın, 12 yıl boyunca müşterilerine yatırım danışmanlığı yaptığı, 2021 yılında riskli bir yatırım yapıp battığını, fon dolandırıcılığının da o tarihten sonra başladığını anlattı. Spekülatif bir yatırım fonundan kağıt alıyor ve tamamen para yok oluyor. O günlerde Seçil o parayı kurtarma adına insanlardan para alıyor. O bir yakını için almış. Hem müşterisi hem yakınıymış. O da ticari hayatta başarılı bir iş insanıymış. Onun gözünde bu kağıdı beceremedin der diye yapmış! 2021'in sonu dolar bir anda yükseliyor. Seçil'in de o dönemde 2 milyon dolarlık falan bir açığı var.
O dönemde Ali'ler (Yörük) ile tanışıyor. Onlar da Seçil'in Çorlu bölgesinde çalıştığı için insanlara ne kadar para kazandırıp fayda sağladığını çok iyi biliyorlar. 1 veriyorlar 3 alıyorlar. 3 veriyorlar 5 alıyorlar. Sonra diyorlar ki, 'Biz bunu aldık, ama tefeci bizim peşimizi bırakmıyor. Senin de banka müdürü olduğunu öğrendiler bak başın yanar.' Sonra Florya'da bahsi geçen bir tefeci var ona gidip para alıyorlar. Onun parasını ödemek için sisteme Semih Kaya giriyor. Derken aradaki rakam böyle böyle büyüyor. Yani Seçil'in kontrolünden çıkıyor.
Herkes Seçil'e çok güzel hediyeler almış, kapısına gelenler. Ne yersin, ne içersin diye soranlar. Köyünden bir şeyler gönderenler. Pahalı hediyeler alanlar. Bu neyi gösterir? Demek ki Seçil hepinize bir katkıda bulunmuş. Hepinize bir artı değer hayatın olağan akışı dışında bir fayda sağlamış ki siz Seçil'e "Seço" diyebilmişsiniz!
Hiç para almadık, hiç bir araya gelmedik diyen insanlara sesleniyorum; Biz kabul ediyoruz, Seçil haksız. Seçil suçlu, Seçil borçlu. Ama insanlar da çıksın söylesin. Whatsap kayıtları ile HTS kayıtlarını eşleştidiğimizde hani hiç para almadık diyenler var ya nasıl cevap verecekler ben çok merak ediyorum. Bu para seçilde değil.
Yeniçağ
Özgür Özel: "Asgari ücrete zam yapmamayı düşünenlere çok sert tepki vereceğiz"32 izlenme
Melih Gökçek'in 3 Milyon TL değerindeki robotu kayıplara karıştı!33 izlenme
Mansur Yavaş pastadan sonra çileği de aldı!25 izlenme
ABD askerleri Türk topraklarında!226 izlenme
27 milyar dolar nereye gitti?33 izlenme
AKP ve MHP’den ‘sahte alkol kullanımı’ önergesine ret14 izlenme
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu," Hedefimiz çok kısa sürede elektrik üretmek"26 izlenme
Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu: Adalet artık güven vermekten uzak490 izlenme
Hüsnü Mahalli'ye ‘cumhurbaşkanı ve kamu görevlilerine hakaretten' hapis cezası
Asıl cinayet işte budur! Bursa'da zabıta 'Kimsem yok benim oğlum, almayın' demesine rağmen 80 yaşındaki kadının domates tezgâhına el koydu!
Vatandaş akın akın sandığa koştu! CHP'nin seçimi bütün yurtta heyecan yarattı
ODTÜ mezuniyeti gündem olmuştu: İmamoğlu favori pankartını açıkladı