Cezaevinde bulunan gazeteci Fatih Altaylı, gündeme dair değerlendirmelerine devam ediyor.
Altaylı, son mektubunda CHP kurultay davasındaki ara kararı ve olası gelişmeleri dikkat çeken ifadelerle yorumladı.
Altaylı, mahkemenin ara kararda tedbir kararı vermemesine vurgu yaparak, “Dünkü davanın en önemli sonucu, ara kararda tedbir kararı verilmemesi oldu. Maçta gol olmadı, top orta sahada" ifadelerini kullandı.
Davayı açanların yeni bir hamle yapacaklarını düşündüğünü söyleyen Altaylı, şu değerlendirmeyi yaptı:
Bana sorarsan bu davayı açanların ikinci bir hamlesi olacaktı.
Burada bir ‘mutlak butlan’ kararı çıkması halinde yerel seçimlerle ilgili olarak da bir iddianame bulunacak ve 2024'teki CHP adaylarının tartışılmasına yönelik bir hazırlık yaptıklarını düşünüyorum.
Yani bu adayları belirleyen yönetim yok hükmünde ise adaylar da yok hükmündedir demeyi planlıyorlardı.
Delilim yok ama hissiyatım böyle.
KURULTAY DAVASI...
CHP’nin 45 Kasım 2023’teki 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali için açılan dava, tarafların dinlenmesinin ardından 24 Ekim Cuma gününe ertelendi.
Sözcü
McDonald’s İsrail ordusu için seferber oldu34 izlenme
Anket sonuçları ortaya çıktı: Vatandaştan Erdoğan’a erken seçim yanıtı29 izlenme
Yenidoğan skandalına adı karışmıştı: Yasa tanımayan AKP'liye CHP'li belediyeden ceza22 izlenme
Kabe'de Filistin bayrağı açan Türk kadın Suudi polisi tarafından gözaltına alındı! Hani, ümmete ne oldu?36 izlenme
KYK zammına tepki: "Gençlerimiz vakıf ve cemaatlere peşkeş çekiliyor"48 izlenme
Su faturası 1238 lira gelen yurttaş isyan etti "Bunun adı tefecilik"41 izlenme
Akpınar hakkında ‘silahlı isyana tahrik’ fezlekesi1646 izlenme
Yeni KHK yayımlandı, her şey cumhurbaşkanına bağlandı!173 izlenme
Ankara'da 3 kuşaktır lokanta işleten esnafın sonu: "Bu sene bırakıyoruz, her sene kötüye gidiyor, borçlanmak istemiyorum. 3 kuşaktır devam ediyorduk"
Kılıçdaroğlu'ndan tarikattaki skandal çocuk evliliği hakkında zor soru: "Davada hangi egemen güçler devreye girdi?"
Narin soruşturmasında yeni gelişme: Uydu görüntüleri incelenecek
Diyanet’in bir günlük toplantı bedeli: 250 bin lira!