Almanya’dan Türkiye’ye gezmeye gelen gurbetçi gıda fiyatlarını görünce şok oldu: ‘Bir midye dolma 20 lira olur mu ya!’

36 izlenme 15 Haziran 2024
Reklamlar

Almanya’dan gelen bir gurbetçi, İstiklal Caddesindeki midye fiyatlarına isyan etti: “20 lira olur mu bir midye ya? ‘3-4 liraydı en son’ diyorum, ‘o zaman dolar kaç liraydı, şimdi kaç lira?’ diyor bana. Senin dolarla ne işin var kardeşim? Dolarla mı çıkıyor denizin altından midye?”



Türkiye’de yaşayanlar bir aldıklarını aynı fiyata bir daha alamamaya alışırken, yurt dışından gelenler fiyat artışlarına bir türlü inanamıyor.

Geçen yıl geldiğinde İstiklal Caddesi’nde 3-4 TL’ye midye dolma yiyen bir gurbetçi, bu yıl geldiğinde karşılaştığı fiyata isyan etti. 

“20 lira olur mu bir midye ya? ‘3-4 liraydı en son’ diyorum, ‘o zaman dolar kaç liraydı, şimdi kaç lira?’ diyor bana. Senin dolarla ne işin var kardeşim? Dolarla mı çıkıyor denizin altından midye?” diye isyan eden gurbetçi müthiş fiyat artışına akıl sır erdiremedi.

sokgazetesi.com.tr

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İmam hatip lisesinde skandal! Derse sarıkla gelen öğrenciden öğretmene "Kadın başına konuşma, döverim!" AKP bayrağını açtı milyonlarca TL'lik ihaleyi kaptı! Tek başına girdi İliç madeni için şirketin raporu: Maden çalışmaları devam etmeye hazır Günaydın! 'Partili cumhurbaşkanlığında yanıldım, bu sistem ülkeyi felakete götürür'