Almanya'da koalisyon hükümetinin büyük ortağı Birlik Partilerinden (CDU/CSU) siyasetçiler çifte vatandaşlık uygulamasına son verilmesi çağrısında bulundu. CDU, CSU ve hükümetin küçük ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında yapılan koalisyon anlaşması ile çifte vatandaşlık hakkı güvence altına alınmıştı.
Deutsche Welle'nin aktardığı habere göre, Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) milletvekili Stephan Mayer, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, "Çifte vatandaşlığı hâlâ bu şekilde istiyor muyuz" diye sordu ve vatandaşlık yasasında reform çağrısı yaptı.
Mayer, "Şiddet uygulayanların, ağır suçluların, anayasa düşmanlarının, antisemitiklerin ve Alman düşmanlarının, eğer iki pasaportları varsa, vatandaşlıkları ellerinden alınmalıdır" diye konuştu.
Alman siyasetçi, "Vatandaşlık gibi bir ayrıcalık hediye edilen" kişilerin Alman değerleri ve Almanları "ayaklar altına almasına göz yumulmaması" çağrısında da bulundu.
Almanya'da çifte vatandaşlığı mümkün kılan Vatandaşlık Yasası'nın Modernizasyonu Yasası, geçen sene yürürlüğe girmişti.
NEFES
Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında AKP grubuna ayakkabı kutusu verildi22 izlenme
Korkunç rakam: Hepimiz oraya çalışmışız!85 izlenme
Meclis toplandı Erdoğan'a hakareti serbest bıraktı!1343 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 6.893 yeni vaka tespit edilirken, 28 kişi hayatını kaybetti, 11.207 kişi sağlığına kavuştu!43 izlenme
Özgür Çelik Ekrem İmamoğlu'nun doğum gününü bu videoyla kutladı19 izlenme
Hikmet Çetin, Erdoğan'ın 'Yüksek İstişare Kurulu' teklifini reddetti160 izlenme
Emekli maaşına bloke TBMM gündeminde!253 izlenme
Kamu işçisine yapılacak zamda anlaşma sağlandı29 izlenme
'Boykot' dediler tersi oldu: Türkiye'nin İsrail'den ithalatı savaş öncesini aştı
Akşener'in ziyaretinde kavga: İYİ Partili grup, Yeniden Refah Parti'li 1 kişiye saldırdı
AKP’li belediyenin, muhtarlara harcadığı para dudak uçuklattı!
Böyle dönüş görülmedi! CHP'den AKP'ye geçen Umut Yılmaz Erdoğan'ı yere göğe sığdıramadı