Gezi eylemlerine yönelik açılan davanın karar duruşmasında, mahkeme heyeti 9 sanığın tüm suçlardan beraatine karar verdi.
Mahkeme heyeti, firari sanıkların haklarında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararını kaldırarak, ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.
Davanın tek tutuklu sadığı Osman Kavala tahliye edildi.
Mahkeme heyeti, sanıklar Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Yiğit Aksakoğlu, Yiğit Ali Ekmekçi, Çiğdem Mater, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Can Atalay’ın “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” , “Yağma” , “mala zarar verme” , “kasten yaralama”, suçlarından ayrı ayrı beraatine hükmetti. Heyet, kararında suçlamarın “somut ve kesin delile” dayanmadığını ifade etti.
Kararla birlikte Osman Kavala’nın tahliyesine hükmedildi.
FİRARİ SANIKLARIN DOSYASI AYRILDI
Mahkeme heyeti ayrıca, Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Gökçe Tüylüoğlu, Handar Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi ve Memet Ali Alabora hakkındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararları kaldırılarak, ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi ve dosyayı ayırdı.

Mahkeme salonundan çıkarılan izleyiciler dışarıda bekliyor. Foto: Sözcü
İsveç, Kanada, İsviçre, Danimarka, Almanya ve Hollanda’nın başkonsolosları ile İngiltere, Lüksemburg, Belçika, İrlanda ile ABD’nin büyükelçileri veya büyükelçilik temsilcileri de duruşmaya izleyici olarak katıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel, Gamze Akkuş İlgezdi ve Muharrem Erkek, bazı CHP milletvekilleri ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da duruşmayı takip etti.
Bazı HDP milletvekillerinin yana sıra DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da duruşma salonunda hazır bulundu.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/geziparkidavasindakararcikmasibekleniyor5631608/
Narin’in abisi Baran Güran ilk kez konuştu! Annesi ve kardeşi hakkındaki paylaşımı tepki çekmişti57 izlenme
Sinan Ateş'in eşinden Kılıçdaroğlu'na ziyaret58 izlenme
'Hayır' dediği için Kanal D'nin işten attığı İrfan Değirmenci, öğrencilik yıllarında bakın neler demişti !2858 izlenme
Suudiler Ecevit’in mirasına çöktü: Değeri 2 milyar dolar32 izlenme
Kahvehaneciler böyle seslendi "Yeter artık, bıçak kemiğe dayandı bizi sokağa indirmeyin!"55 izlenme
TEDAŞ verileri çalındı! 208 bin kişinin bilgileri tehlikede58 izlenme
Cem Küçük'ten olay iddia! İşte Bahçeli'nin çağrısının perde arkası45 izlenme
Fahrettin Altun'u, Bakan Pakdemirli yalanladı!53 izlenme
Yobaz yine saldırdı! ‘Burası Müslüman bir ülke, oruç tutmak zorundasın’ diyerek kadınların üzerine yürüdü!
Sebze zammı, maaşlardaki artışı 5’e katladı!
İmamoğlu'nun savunmasının tam metni ortaya çıktı! 'Milletimin geleceğinin teminatı olacağım'
Halkın 740 milyon lirasını dağ başına gömdüler