Alman hükümeti, bu düzenlemelerle yılda ek 75 bin iş gücünün ülkeye kazandırılmasını hedefliyor. Yeni göç yasasında "Fırsat Kartı" denilen düzenlemeyle bir puanlama sistemi çerçevesinde yabancı iş gücünün iş aramak için Almanya'ya gelmesi de kolaylaştırılıyor. Meslek diploması ve deneyimi bulunan nitelikli iş gücü, diplomasının Almanya tarafından tanınmasını beklemeden Almanya'ya gelebilecek. İyi eğitimli nitelikli iş gücünün sadece eğitimini aldığı meslekte değil, benzer alanlarda da çalışması mümkün olacak.

DW'nin haberine göre Almanya'yı nitelikli yabancı iş gücü için daha cazip hale getirmeyi amaçlayan yeni göç yasasında bu amaç doğrultusunda bazı değişikliklere gidiliyor. Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'den (FDP) oluşan koalisyon hükümetinin, Mart ayında oluşturulan yasa tasarısında bazı iyileştirmelere gidilmesi konusunda uzlaştığı, yasanın son halinin bu hafta içinde Federal Meclis'te oylanacağı bildirildi.
Almanya'ya turist vizesiyle gelen, ancak burada iş bulan kişilerin artık önce ülkelerine geri dönerek çalışma izni için yeniden işlem yapması gerekmeyecek. İş bulan kişi, yasada belirlenen niteliklere uygun bir iş teklifi aldığında doğrudan Almanya'da çalışmaya başlayabilecek. Nitelikli iş gücünün ailesini yanına alması da kolaylaştırılacak.
halktv.com.tr
Sabah gazetesi Erdoğan'ı terk etti: CHP'yi manşete taşıdı, Özgür Özel ile röportaj yaptı22 izlenme
"Gönül belediyeciliği" diyerek geldi 400 işçiyi kovdu!1079 izlenme
2026’da emlak vergisi 2 değil 3 katına çıkıyor8 izlenme
AKP'li vekil MR Cihazı için kurdele kesti11 izlenme
Gezi Davası hakimi ‘karşı oy’ yazısında böyle dedi: "Dinleme hukuksuz başka da delil yok"40 izlenme
İsrailli şirketin Türkiye’deki büyük vurgunu ortaya çıktı! Olay sessiz sedasız kapatıldı23 izlenme
Sedat Peker sessizliğini bozdu! "Benden kurtulmak öyle kolay değil"101 izlenme
Vekilim bahaneyi buldu: Dünya turuna çıkacak!21 izlenme