Almanya, 2000 senesinden sonra izinsiz olarak Türk vatandaşlığı alan Alman vatandaşlarının vatandaşlığını iptal etmeye hazırlanıyor.
2000 senesinden sonra Almanya'dan izin almadan yeniden Türk vatandaşlığına geçen Türk kökenli Alman vatandaşlarının vatandaşlığını iptal etmeye hazırlanıyor.
Sözcü gazetesinde yer alan habere göre Kuzey Ren Vestfalya Vatandaşlık Dairesi, bu durumda olanlara mektup göndererek iptal kararını bildirdi.
Almanya, vatandaşlık bilgilerini ise Türkiye'den aldı. Almanya’da yasalara göre Alman vatandaşlığına geçmek için önce Türk vatandaşlığından çıkmak gerekiyor.
Geçmişte birçok kişi Alman olabilmek için Türk vatandaşlığından çıktı. Alman olduktan sonra ise Alman yasalarına aykırı olmasına rağmen gizlice yeniden Türk vatandaşı oldu.
Yıllardır bilinen bu duruma Türk makamları göz yumarken Alman makamları haberdar olduğunda derhal müdahale edip Alman vatandaşlığını iptal ediyorlar. Alman vatandaşlığını kaybedenlerin yeniden vatandaşlık için başvuruda bulunması gerekiyor.
http://www.krttv.com.tr/dunya/almanya1milyonturkunvatandasliginiiptalediyorh40742.html
Bursaspor, daha önce ismi 'Timsah Arena' olarak değiştirdiği stadyumunun adını yeniden 'Bursa Atatürk Stadyumu' yaptı63 izlenme
Çanakkale'deki yangının feci görüntüsü ortaya çıktı: Ekipler alevlerin ortasında ölümle burun buruna gelmiş!65 izlenme
Rus ordusu, Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde 5 katlı binayı vurdu 1 ölü, 1 yaralı!83 izlenme
Maliye yoksula değil, faize çalıştı25 izlenme
İBB’nin sitesine İmamoğlu ile birlikte Atatürk geri geldi!140 izlenme
Tabela bir kez daha değişecek: Akaryakıta yine zam geliyor24 izlenme
Ünlü okul ekonomik gerekçelerle kapandı!119 izlenme
Kendisini çok 'aydın' ve 'demokrat' zanneden bir AKP'li ayranı fazla kaçırırsa !4097 izlenme
Ümit Özdağ: "Türkiye büyük bir çete tehlikesiyle karşı karşıya"
Ankara'da ucuz et kuyruğu
Özgür Özel Çankaya'dan seslendi: "Seçimle gelen seçimle gider aksini aklından geçirenin aklını alırız"
Özel’den Kepez Belediye Başkanının tutuklanmasına tepki: 'Karar hukuki değil siyasidir'