Alman gazeteci Ronya Othmann’ın Frankfurter Allgemeine gazetesinde kaleme aldığı yazıda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için kullandığı “Katliamcı” ve “Kürt Alevilerine yönelik soykırım yaptı” ifadeleri büyük tepki topladı.
Ronya Othmann önceki gün Alman Dışişleri eski Bakanı Sigmar Hartmut Gabriel’in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na çay ikram ederken çekilmiş fotoğrafı ile “Tausche Autokrat gegen Autokrat” (Otokratı Otokrata Karşı Değiştiriyorum) başlığı ile yayınladığı yazıda Atatürk için çirkin cümleler kullandı.
Almanya’nın Rus gazına daha az bağımlı olmak istediği için Türkiye ile yakınlaşmasını eleştiren Ronya Othmann; “Türkiye ile ne ticareti yapacağız. Daha çok lokum, daha çok börek, daha çok mantı mı Yoksa daha fazla sansür, daha fazla otokrasi, uluslararası hukuka aykırı daha fazla saldırganlık mı” diye sordu.
Yazısında Türkiye ile ilgili zehir zemberek ifadeler kullanan Orthman konuyla hiç alakası yokken Atatürk’e saldırdı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un Erdoğan'ın sarayını ziyaret ettiğini belirten Ronya Othmann, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında şu çirkin satırlara yer verdi;
“Olaf Scholz daha önce Cumhuriyetin kurucusu ve katliamcı Mustafa Kemal Atatürk'ün mezarına çelenk bırakmıştı. Çünkü bu ülkedeki pek çok kişinin hâlâ bilmediği şey: Atatürk sadece laikliği Türkiye'ye değil, ordusunu da Kürt Alevilerine yönelik bir soykırım sırasında on binlerce insanın öldürüldüğü veya sınır dışı edildiği Dersim bölgesine de getirdi."

YURTDIŞINDA YAŞAYAN ÖĞRENCİLER TEPKİ GÖSTERDİ
Ronya Othmann’ın Atatürk hakkında yazdığı satırlar Almanya’da birçok Türk gibi yurt dışına okumaya gelen öğrenciler tarafından da büyük tepki ile karşılandı.
Öğrenciler kurdukları gruplarda organize olarak gazetenin mail adresi ve sosyal medya adreslerine yazarı şikâyette bulundular.
Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti resmi makamlarının bu yazı ile ilgili sessiz kalmayıp harekete geçmesi gerektiğini belirttiler.
İmamoğlu'na verilen cezaya savcılıktan itiraz27 izlenme
Canan Kaftancıoğlu’ndan Metin Özkan paylaşımı!86 izlenme
Diyanet A8 aracı doğruladı34 izlenme
Memur ve emekli isyan etti: 'Ek iş yapıyoruz, tıkanmış noktadayız'47 izlenme
Emeklinin onuru ayaklar altında! "45 sene çalıştım. Şu anda çok düşük maaş alıyorum. Geçinemiyorum, konteynerde oturuyorum, kendime ayakkabı alacak durumda değilim"17 izlenme
Sarayda faiz kavgası! "Çarşı karıştı"54 izlenme
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın McKinsey ile görüşmeye devam ettiği ortaya çıktı!117 izlenme
Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti!100 izlenme
AKP’li vekilin damadı 14 şirkete “kayyum” oldu!
İradesine sahip çıkan on binler Antalya'ya akın etti!
Cezaevinden tahliye oldu, yakınları tabanca ve tüfeklerle karşıladı
Discord'da şantaja uğrayan kız çocuğu videosu infial yaratmıştı, Ali Yerlikaya gündem olan görüntüleri yalanlandı