Sueddeutsche Zeitung gazetesinde yer alan habere göre, Münih Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, söz konusu yazılım şirketinin teknik takip yazılımını ve ekipmanını yasa dışı yollarla Türkiye'ye ihraç ettiği iddia ediliyor.
Reuters haber ajansı ise FinFisher şirketinin konuyla ilgili bir yorum yapmadığını, eposta ve telefon yoluyla iletilen soruları yanıtlamadığını ifade etti.
Soruşturmaya konu olan Finspy adlı yazılımın 2017 yılında olağanüstü hal dönemindeki gözaltı ve ihraç kararlarını protesto etmek için düzenlenen bir eyleme katılanların telefonlarına yerleştirilmek üzere Türkiye tarafından satın alındığından şüphelenildiği belirtiliyor.
Reuters haberinde, Finspy aracılığıyla yazılımın yerleştirildiği telefonlardaki rehberlerin, fotoğraf ve videoların ele geçirilebildiği belirtiliyor.
Benzer iddialar 2018 yılında da gündeme gelmiş, Almanya Ekonomi Bakanlığı teknik takip ve casusluk yazılımlarının ihracı için herhangi bir lisans çıkarılmadığını açıklamıştı
Sınır Tanımayan Gazeteciler Almanya temsilcisi Christian Mihr iddialar için "Alman casusluk yazılımının Türkiye'de gazeteciler ve muhalif kişilere karşı kullanıldığını görmek kabul edilebilir bir şey değil" diyor.
https://halktv.com.tr/gundem/almanbasininindanflasiddiaturkiyehukumetimuhalefetitakipetmeki403641h
Milyonluk restorasyon ihalesi Erdoğan'ın imam hatipten arkadaşına gitti39 izlenme
kripto para borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried'a 25 yıl hapis cezası30 izlenme
CHP lideri Özgür Özel Erdoğan'a seslendi17 izlenme
Lal Denizli iktidarı kızdıran bu sözleri yüzünden mi ifadeye çağırıldı?23 izlenme
Mansur Yavaş, kendisine teşekkür eden yurttaşlara seslendi34 izlenme
ESO Başkanı Elieyioğlu: 'Zamlar derhal geri alınmalı'38 izlenme
BBC'nin yorumu: "Kılıçdaroğlu ilk önce İmamoğlu'nun CHP üyeliğini askıya alacak"11 izlenme
Yalnızlık nasıl 21. yüzyılın en önemli sağlık sorunlarından biri haline geldi?27 izlenme
Hazine ve Maliye’ye şirketlere iştirak yetkisi!
Yeditepe'den konser kapan Alpay kendinden geçti "Erdoğan'a minnettarım"
Yangın söndürme ihalesinde ince hesaplar: THK uçakları ihaleye sokulmadı, şartlara uyan tek uçak var!
Sinan Akçıl sahneye çevik kuvvet ordusuyla çıktı, görüntülere tepki yağdı! “Devletin polisi bunu neden koruyor? Devletin polisini görevlendirdikleri yerlere bakın”