BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Depremzedeler soğukta çadır beklerken Ahbap’a ve Türk Eczacıları Birliği’ne çadır satarak bir skandala imza atan 155 yıllık Kızılay’da tartışma yaratacak bir gelişme daha yaşandı.
İHALESİZ ALIM
6 Şubat’ta meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından Kızılay’ın, Menzil Cemaati’ne bağlı Nakış Gıda isimli bir şirketten gıda malzemesi, yardım kolisi satın aldığı iddia edildi. Depremzedeler için yapılan bu alımın ihalesiz olarak gerçekleştirildiği öne sürüldü.
Ayrıca Menzil Cemaati’ne mensup olduğu bilinen Kızılay Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz’ın bu alıma aracılık ettiği, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın ise bilgisi olduğu belirtiliyor.
Menzil Cemaati’ne bağlı Nakış Gıda’nın yöneticisi Kenan Kasap açıklama yapmadığını söyledi. Kasap, “Alımı ihalesiz mi yaptınız?” sorusuna “Ortalık yangın yeriyken ne ihalesi?” cevabını verdi. Öte yandan Menzil’den gıda alımına aracılık ettiği iddia edilen Kızılay Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz ile Kızılay Basın Müşavirliği'nin de soruları yanıtsız bıraktığı öğrenildi.
Ayrıca Nakış Gıda firmasının ofisi, Menzil Cemaati’nin İstanbul’daki merkezi olan Tuzla’daki Semerkant Kültür Merkezi’nin içerisinde yer alıyor.
ÖNCE DE İHALE VERİLDİ
Öte yandan Kızılay’ın Menzil Cemaati’ne mensup olan Ferhat Danışman’ın Techno Health isimli şirketine 2019 yılında ihale verdiği ortaya çıkmıştı.
Kızılay Yönetim Kurulu, 5 Şubat 2018’de NAT Tarama, Serolojik Tarama ve Ferritin Tarama Testi alımı için ihale açılmasını kararlaştırdı. Techno Health ile Tenay Elektronik iş ortaklığı ‘pazarlık’ için ihaleye davet edildi. Pazarlık sonucunda 3 milyon TL indirimle alımın 713 milyon 529 bin TL (120 milyon Avro) bedelle iki şirketten oluşan ortaklıktan yapılması kararlaştırıldı. İhale 20 Mart 2019’da onaylandı.
SOSYAL MEDYA HESABINI KAPATMIŞTI
Kızılay’dan iş ortaklığı ile ihale alan Techno Health Şirketi’nin sahibi Ferhat Danışman’ın ise Menzil Cemaati’ne mensup olduğu biliniyordu. Sosyal medya hesabında Menzil ile ilgili paylaşımlar yer alan Danışman, aynı zamanda cemaate ait olan Emsey Hastanesi’nin de yöneticisiydi. Bu bilgilerin ortaya çıkması Danışman'ın sosyal medya hesabını kapatmasına sebep olduğu öğrenildi. Danışman, Menzil’e ait olduğu bilinen Emsay Hastanesi ile ilgili paylaşımları dışında “Menzil’de içilen çorba kişinin midesinden 100 yıl çıkmaz” mesajları da paylaştı.
KRT
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurlara rekor zam!247 izlenme
İBB'de iki seçim arası yüzlerce personel alımı!111 izlenme
AKP'li Mehmet Özhaseki olay sözlerini savundu! Mikrofonun açık olduğunu unutunca her şey duyulmuştu47 izlenme
MHP günden güne eriyor: 4.5 ayda 14 bin 341 kişi istifa etti!180 izlenme
İstanbul Barosu'ndan İmamoğlu'nun avukatı için açıklama25 izlenme
Asgari ücret için çarpıcı tahmin: Yüzde 50 zam! İşte yeni asgari ücret46 izlenme
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ekmeklerini dağıtan 3 kişi gözaltına alındı!145 izlenme
AB ülkeleri harekete geçti! Suriyelilerin sınır dışı edilmesi masada33 izlenme