Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bugün itibarıyla bir içki grubuna ait ithal şarap, vodka, viski ve likör ürünlerine zam geldiğini söyledi.
Sozcu.com.tr’ye konuşan Aybaş, zam oranının ortalama yüzde 1520 aralığında değiştiğini ifade etti.
Söz konusu fiyat artışları, sene başından bu yana beşinci zam olma özelliğini taşıyor.
Ocak ve mart ayındaki zamlardan sonra mayıs ayı ortasında bazı rakı, viski, votka ve şarap ürünlerine yüzde 12 ila yüzde 23 aralığında zam gelmişti. Temmuz ayı başında ise bir içki grubuna ait şarap bazlı içecekler ve bazı kokteyllerin fiyatları yüzde 40 oranında artmıştı.
Aybaş, geçen seneye kadar yılda bir kez ya da 6 ayda bir zamlanan alkol ürünlerinin bu sene itibarıyla neredeyse her ay zamlandığına dikkat çekti. Aybaş, “Gelen zamların hızına biz de yetişemez olduk” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Aybaş, bu ay itibarıyla biraya da zam beklendiğini, ancak hem yapılacak zamların hem da zam oranlarının henüz netleşmediğini kaydetti.
Bebek ve asker katili Öcalan’ın şartları sızdı! İşte Erdoğan'ın ve Bahçeli'nin sağlayacağı haklar…16 izlenme
Metropoll’ün anketinden Erdoğan ve Bahçeli’ye soğuk duş!..262 izlenme
Şehir hastaneleri için flaş çağrı! Hemen kamulaştırın!50 izlenme
Gurbetçi çocuğun dikkat çeken isyanı: 'Türkiye'ye gitmeyelim hep kuru fasulye yiyoruz'41 izlenme
Cem Küçük saraydan sızan son bilgiyi açıkladı: Emeklilerin alacağı zam oranını canlı yayında duyurdu53 izlenme
MHP’de DEM’le ittifak istifaları12 izlenme
Soylu Topbaş'a dokundurtmuyor!390 izlenme
Uğur Dündar: 20 tugayı silahlandırabilecek kayıp silah var… Türkiye’nin bir numaralı milli güvenlik sorunudur!48 izlenme