Salgını önlemek amacıyla uygulanacak tam kapanma alkollü içki yasağına dönüştü. Tam kapanmanın uygulanacağı 17 gün boyunca market ve bakkallar alkol satışı yapamayacak. Hükümet, yayımladığı genelgeye alkol yasağını açıkça yazmadı.
Ancak mülki idare amirleri sorular üzerine market ve bakkallara alkollü içki satışının yasak olduğu bilgisini verdi. Valiliklerden uzun uğraşların sonunda yasağı öğrenen marketler, içki reyonlarına astıkları afişlerle alkol satışlarının 17 gün boyunca yapılamayacağını halka duyurdu. Yasağın duyulmasıyla birlikte içki satışlarında olağanüstü artış yaşandı.

Alkollü içki satışının 17 gün boyunca yasaklanması nedeniyle dün vatandaşlar marketlere akın etti.
ESNAF TEPKİLİ
Hükümet 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'a kadar ülke genelinde tam kapanma uygulanacağını açıkladı. Ancak sonrasında yayımlanan genelge de dahil olmak üzere alkol yasağına ilişkin hiçbir açıklama yapılmazken, kısmi kapanmanın uygulandığı cumartesi ve pazar günlerinde yasak olan alkol satışının tam kapanmada da uygulanabileceği tahminleri yapıldı.
Bir zincir market yöneticisi, valiliklerden bu konuda bilgi istediklerini, yetkililerin gayriresmi olarak yasağın devam edeceği bilgisini paylaştıklarını söyledi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken de sorularımız üzerine, “Bize alkol satışının yasak ya da serbest olduğuna ilişkin bir yazı, bir genelge gelmedi. Ancak önceki uygulamalardan alkol satışının yasak olduğunu anlıyoruz. Yine de net bilgiye ulaşmak için ilgililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Yasak esnaf için hiç iyi olmaz” dedi.
Alkollü içki üreticisi bir şirketin yöneticisi, kendilerine yasağın olduğu ya da olmadığı yönünde hiçbir bilgi gelmediğini söyledi. 17 günlük yasağın duyulmasıyla birlikte marketlerin içki satışlarında büyük artış başladığını belirten yetkili, “Market ve bakkallar normalde 30 ila 45 günlük stokla çalıştıkları için yasak öncesi talep rahatlıkla karşılanabilecektir. Ancak 17 gün boyunca satamayacak olan 200 bin esnafın hayatı çok zorlaşacak. Bu insanlar satışlarının yüzde 45'ini içki ve sigaradan elde ediyor” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/alkolluickiyasagiesnafabuyukdarbe6400056/
Burası AKP'nin yıkılmayan kalesi Konya! Çocuğuna okul çantası alamayan onlarca kişi var23 izlenme
AKP'liler şikâyet etti: İki ilçede sandık görevlileri hakkında soruşturma!121 izlenme
Mahir Polat cezaevinde içindeki hastaneye sevk edildi29 izlenme
AA çalışanları: Verilerin nereden alındığını biz de bilmiyoruz401 izlenme
Tahliye olan Berberoğlu'ndan ilk açıklama! "Tecrit hayatı yaşadım"189 izlenme
AKP'li Nihat Zeybekçi'den ipe sapa gelmez sözler: "Atatürk yaşasaydı AKP’li olurdu"30 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz: "AKP'nin hazinede açtığı bir kara deliği daha tespit ettik. Ankara-Niğde otoyolunda 2024'te garanti verilen geçiş 27 milyon 375 bin, gerçekleşen 9 milyon 366 bin!"27 izlenme
Ela Rümeysa Cebeci için Kenan Tekdağ ifşası: ‘Cinsel ilişki' iddiası!22 izlenme